Flens flitser: versterker

Flens versterkt de flitser van je iPhone

Er is weinig dat je aan de flitser op je iPhone kunt verbeteren, behalve de lichtsterkte. Dit bewijst Flens, die je van je iPhone-flitser een wel tien keer sterkere zaklamp maakt.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Het is een veelgebruikt onderdeel van vrijwel iedere smartphone: de flitser, die je ook als zaklamp kunt gebruiken. Dit lampje is ideaal om ‘s nachts je weg naar de badkamer te vinden of om het speeltje van je kat of hond onder de bank te zoeken. Je zou dan ook denken dat je zaklamp geen verbeteringen nodig heeft, maar dankzij een nieuw Kickstarter-project uit Italië weten we nu dat dat niet waar is.


Flens flitser: versterker

Maak je zaklamp tien keer sterker met Flens

Het project op Kickstarter heet Flens en bestaat uit een klein lensje dat je bovenop de flitser van je iPhone plaatst. Het licht van de flitser wordt door het lensje in een straal geduwd, waardoor deze veel geconcentreerder en verder kan schijnen en bovendien veel meer licht per vierkante centimeter geeft. Volgens de makers kun je het licht wel tot tien keer versterken, maar het oppervlak dat je beschijnt is wel een stuk kleiner.

Flens

Voordeel van de extra sterke lichtbron, is dat je in donkere omgevingen veel meer aan je smartphone-lampje hebt. Je kunt het overigens ook gebruiken om te flitsen voor foto’s: dankzij Flens is de flits feller. Ideaal als je ‘s nachts foto’s wilt maken en de normale flitser tekort schiet.

De Flens is ontworpen voor iPhones en iPads en past op ieder model. Je kunt de lens met een magneet vastzetten aan de metalen rand.

De Flens is overigens goedkoop. Via Kickstarter kun je het accessoire voor zeventien euro kopen, al moet je daar nog wel verzendkosten bij betalen. De eerste verzendingen vinden in juli plaats. Vanaf 2017 komt de Flens ook naar de winkel – mits het een succes is – en kost dan dertig euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.