Sonic the Hedgehog voor iPhone, iPad en de Apple TV.

Sonic the Hedgehog trekt een sprintje naar de Apple TV met aloude klassieker

Sonic the Hedgehog is verschenen op de Apple TV. Het gaat om de aloude klassieker die zojuist beschikbaar gekomen is voor het grote scherm.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sonic the Hedgehog voor iPhone, iPad en de Apple TV.
Eén van de grootste gamehelden in de geschiedenis van videogames heeft zijn weg gevonden naar de Apple TV. Nee, het is nog niet tijd voor een Mario-game op een Apple-toestel, maar het is de snelle blauwe egel Sonic the Hedgehog die een sprintje getrokken heeft naar de vierde generatie Apple TV. Het gaat om het origineel uit 1991, dat oorspronkelijk verscheen voor de SEGA Mega Drive. De game is in aangepaste vorm met nieuwe functies te downloaden.

Sonic the Hedgehog rent naar de Apple TV

Het originele Sonic-spel verscheen al in 2009 in de App Store voor de iPhone en werd later beschikbaar gemaakt voor de iPad. Tussentijds werd de game flink geüpdatet met breedbeeldondersteuning en twee nieuwe speelbare personages: Tails en Knuckles. Ook kreeg de game een Time Attack-Mode, waarin je zo snel mogelijk naar het einde van het level moet sprinten. Deze versie is nu dus ook speelbaar op de Apple TV.

In Sonic the Hedgehog ren je met de bekende blauwe egel door verschillende levels om Dr. Robotnik te verslaan. Sonic heeft geen levensbalk, maar verzamelt onderweg gouden ringen om in leven te blijven. Dankzij de hoge snelheid raas je door levels heen, helemaal als je gebruikmaakt van de loopings, kurkentrekkers en bumpers. De versie voor de Apple TV biedt ook ondersteuning voor draadloze controllers.

Tails in Sonic the Hedgehog.

Als je nog meer Sonic-actie op de Apple TV wil, dan is er bovendien goed nieuws. Vanaf 24 maart 2016 is ook Sonic the Hedgehog 2 (link) beschikbaar voor de Apple TV, terwijl Sonic CD (link) zeven dagen later beschikbaar komt. Beide spellen zijn wel al beschikbaar voor de iPhone en iPad.

Onlangs verscheen ook al een klassieker op de Apple TV. Toen werd DuckTales: Remastered uitgebracht, ook een oudere maar zeer populaire game. Pac-Man heeft inmiddels ook zijn weg gevonden naar de Apple TV, al is dit in een ietwat andere vorm dan het origineel. Het is nu dus wachten op een zekere loodgieter met een rode pet, maar het is de vraag of dat ooit in de nabije toekomst gaat gebeuren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 19 maart: Informatie over de ondersteuning van draadloze controllers aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2016, 8:07
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, sonic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.