Pac-Man-256-icon

Review: Pac-Man 256 op Apple TV is vooral leuk met een controller

Pac-Man 256 hapt zijn weg op de Apple TV. In deze review bekijken we of deze originele mix tussen Crossy Road en Pac-Man ook goed uit de verf komt op een groot scherm.

Pac-Man-256-icon
Pac Man hapt zijn weg naar de Apple TV 4 met Pac-Man 256, een port van de game die oorspronkelijk dit jaar op iPhone en iPad verscheen. Hoe vergaat het deze mix van Crossy Road en Pac-Man op het grote scherm?

Het cijfer 256 in de naam Pac-Man 256 is niet voor niks gekozen. Het getal verwijst naar de beruchte Map 256 glitch in de originele Pac-Man arcadegame: een fout in het spel die je alleen tegenkomt als het tot level 256 weet te schoppen.

Pac-Man in Crossy Road stijl

Level 256 is een gekke mix van dansende cijfers en letters op je scherm. In Pac-Man 256 voor iOS en tvOS word je achtervolgd door deze glitch, dus eeuwig rondjes blijven happen is er niet bij. Gelukkig maar dat het doolhof oneindig doorgaat, in de stijl van Crossy Road.

Pac-Man-256

Terwijl je zoveel mogelijk witte bolletjes probeert te verorberen en de nodige powerups en muntjes verzamelt, verschijnen er steeds meer spookjes die je tegen het lijf proberen te lopen.

Op de Apple TV bestuur je Pac-Man met de Siri Remote, door naar boven, links, rechts of beneden te vegen. Dit gaat in de meeste gevallen goed, maar blijkt soms te onnauwkeurig.

Zeker als je ineens besluit om op het laatste moment een afslag te nemen, stuurt het spel je geregeld een andere richting uit. Erg irritant, zeker als je steeds verder komt en de gekleurde spookjes op steeds meer plaatsen verschijnen.

Controller-ondersteuning geen overbodige luxe

Het is dus maar goed dat Pac-Man 256 Bluetooth controllers ondersteunt, zodat je voor extra nauwkeurigheid altijd nog een gamepad erbij kunt pakken. Na het aansluiten van een controller schoten onze scores omhoog, dus als het maar niet lukt om je record te verbreken, kan het helpen om met een controller aan de slag te gaan.

Pac-Man-256

Naast het oneindige doolhof verschilt Pac-Man 256 ook dankzij de powerups die je gaandeweg kunt verzamelen. Dit laat Pac-Man bijvoorbeeld een laser schieten die alle spookjes verandert in een pixelprut, of een ijsblokje waardoor al je vijanden tijdelijk laat bevriezen. Deze krachten zijn beperkt bruikbaar, en kun je kopen met credits: gouden muntjes of met in-app aankopen.

In-app aankopen zijn overal in Pac-Man 256

Pac-Man 256 duwt deze in-app aankopen wel erg door je strot. Direct na het opstarten van de game wil een knipperende knop je overtuigen om wat geld uit te geven, en ook na iedere speelsessie lonkt de knop om met credits direct verder te kunnen spelen. Dit is natuurlijk de prijs die je betaalt voor een gratis game, maar vooral de schreeuwerig grote letters zorgen ervoor dat Pac-Man 256 het net iets teveel opdringt aan de speler.

Deze knipperende icoontjes maken het startmenu van de game er ook niet duidelijker op. Iedere keer als je het spel opstart is het zoeken naar welke menu-optie je nu weer geselecteerd hebt, wat al snel op je zenuwen gaat werken.

Pac-Man-256

Verander Pac-Man in de kip van Crossy Road

Op dat minpuntje na speelt Pac-Man 256 heerlijk weg op het scherm van je TV. De neonkleuren spatten van je display af en ook de overdreven grafische effecten zorgen ervoor dat iedere actie extra krachtig in beeld komt.

Als je het uiterlijk van Pac-Man 256 even beu bent kun je heel gemakkelijk overstappen naar een ander thema. Verschillende thema’s kun je in de app kopen voor €0,99, al is er sinds kort ook een speciaal Crossy Road-thema beschikbaar. Een leuke manier om de game een andere dimensie te geven.

Tijdens het spelen van Pac-Man 256 hebben we ook wat beelden opgenomen en gemonteerd. Deze kun je in onderstaande video checken. Werkt de video niet? Bekijk hem dan via deze link.

https://www.youtube.com/watch?v=xLN-SJ6YNdo

Conclusie Pac-Man 256 review

Pac-Man 256 is vermakelijk genoeg om je een hele tijd bezig te houden op de Apple TV, zeker als je gevoelig bent voor het verbeteren van de high score. Ook is de volgende upgrade altijd in de buurt, wat je aanmoedigt om nog even een potje te spelen. Daarnaast is de game heel goed te spelen zonder een euro uit te geven, al worden de in-app aankopen wel erg in je gezicht gedrukt. Daar merk je gelukkig weinig van als je aan het spelen bent. Zeker als je een controller voor de Apple TV hebt raden we Pac-Man 256 dan ook van harte aan.

Pluspunten

  • Simpele maar flitsende presentatie
  • Geslaagde mix van Pac-Man met een endless runner
  • Controller-ondersteuning

Minpunten

  • Siri Remote-besturing niet nauwkeurig genoeg
  • In-app aankopen erg prominent aanwezig

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2015, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen games, pac-man

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.