SNS Bank met Touch ID.

SNS, ASN én RegioBank nu met inloggen via je vingerafdruk

De Bankieren-apps van SNS Bank, ASN Bank en RegioBank zijn uitgebreid met Touch ID-ondersteuning. Met de nieuwe versies kun je inloggen met je vingerafdruk. Ook nieuw zijn de saldografieken en het weigeren van een incasso.

Ook de kleinere banken hebben Touch ID nu omarmd. Heb je een rekening bij de SNS, ASN of RegioBank, dan kun je in die apps nu inloggen met je vingerafdruk. Behalve het inloggen met Touch ID zijn de apps nog bijgewerkt met andere handige functies, zoals een saldografiek.


SNS Bank met Touch ID.

Touch ID in SNS, ASN en RegioBank

Inmiddels was het bij de drie grote banken ING, Rabobank en ABN AMRO en nieuwkomer bunq al mogelijk om in te loggen met je vingerafdruk, terwijl je er ook betalingen mee kon verrichten. De kleinere banken SNS Bank, ASN Bank en RegioBank hebben nu ook Touch ID-ondersteuning toegevoegd. Dat betekent dat je met de apps van deze banken je vingerafdruk kunt gebruiken om in te loggen, als alternatief voor de vijfcijferige pincode. In de apps is het nog niet mogelijk om betalingen te versturen met behulp van Touch ID.

Behalve de toevoeging van Touch ID hebben de drie apps ook andere verbeteringen. Zo is het nu mogelijk om een geplande incasso te weigeren voordat deze van je rekening afgehaald wordt. Ook nieuw is de saldografiek. Door deze in te schakelen krijg je een grafische weergave te zien van je eigen banksaldo. De SNS Bank laat je nu ook een betaalrekening openen vanuit de app, terwijl de app van ASN een nieuw design met andere kleuren heeft. De RegioBank-app heeft behalve bovenstaande drie functies geen andere toevoegingen.

De apps van deze drie kleinere banken zijn nagenoeg hetzelfde en worden ook altijd tegelijkertijd geüpdatet. Los van enkele grafische verschillen, zijn de apps qua functionaliteiten hetzelfde. Alle drie de apps hadden dan ook een Apple Watch-versie, maar die is bij ASN Bank en RegioBank verdwenen. De SNS Bank heeft nog wél een aparte Apple Watch-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2016, 13:58
Categorie Apps
Onderwerpen mobiel bankieren, sns
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.