iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Wachtwoordenbeheerder Vaulteq slaat je gegevens op in Nederland

Vaulteq is een nieuwe Nederlandse wachtwoordenbeheerder. Al je wachtwoorden worden op beveiligde servers in Nederland opgeslagen. Vaulteq is gratis te gebruiken, maar voor meer functies heb je een betaald account nodig.

Er zijn meerdere wachtwoordenbeheerders beschikbaar waarmee je al je wachtwoorden voor sociale netwerken en andere diensten in een online kluis kunt bewaren, zoals 1Password en LastPass. Deze diensten bewaren je gegevens meestal op buitenlandse servers, vaak in de Verenigde Staten. Vaulteq is een nieuwe wachtwoordenbeheerder van Nederlandse bodem die je gegevens op Nederlandse servers opslaat. Daardoor zijn je gegevens beter beschermd.

Vaulteq voor Mac, iPhone en iPad.

Vaulteq slaat wachtwoorden op in Nederland

Vaulteq is opgericht door de Nederlanders Tim Gerrits en Frederik Derksen, als antwoord op de reeds bestaande wachtwoordenbeheerders die de gegevens in het buitenland opslaan. Volgens de makers is Vaulteq één van de eerste die je gegevens binnen Europa opslaat, waarbij ze hebben gekozen van Nederlandse servers. Hierdoor valt alles onder de Nederlandse regelgeving, die volgens de ontwikkelaars tot de strengste van de wereld behoort. De gegevens zijn beveiligd met tweestapsverificatie en AES 256-encryptie. Bij een eventueel datalek komen er dus alleen versleutelde gegevens in handen van kwaadwillenden, die alleen uit te lezen zijn als je het hoofdwachtwoord kent. Dat wachtwoord slaat Vaulteq niet zelf op.

Vaulteq werkt dan ook op een soortgelijke manier als andere diensten, zoals 1Password en LastPass. Om in te loggen in je eigen persoonlijke kluis gebruik je het zelfgekozen masterpassword. De wachtwoordenbeheerder werkt via de gratis Vaulteq-app en een browserextensie. De app ondersteunt net als andere wachtwoordenapps Touch ID en kan ook moeilijke wachtwoorden genereren. De gratis versie biedt offline toegang tot je wachtwoorden en heeft ook een zoekfunctie om snel je eigen wachtwoorden in de kluis op te zoeken.

Bekijk ook

De beste wachtwoordenapps voor iPhone en iPad

Voor elke dienst een ander wachtwoord aanmaken is verstandig, maar deze allemaal onthouden is een heel karwei. Met deze wachtwoordapps voor iPhone en iPad kun je al je wachtwoorden veilig opslaan.

Als je ook nog gebruik wilt maken van de browserextensie, dan heb je een betaald Vaulteq-abonnement nodig. Vaulteq Premium is 30 dagen lang gratis te proberen en kost daarna €2,99 per maand. Dankzij Vaulteq Premium kun je je wachtwoorden synchroniseren tussen je apparaten en worden je gegevens automatisch opgeslagen en ingevuld. Het Vaulteq Premium-abonnement is af te sluiten via je iTunes-tegoed en wordt automatisch verlengd. De browserextensie van Vaulteq is beschikbaar voor Safari, Chrome en Firefox. De browserextensie is te downloaden vanaf de Vaulteq-website. Naast de particuliere versie komt er binnenkort ook een zakelijke variant van Vaulteq.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.