Snapchat Custom Stories.

Snapchats aangepaste Stories zijn ideaal voor feestjes

Snapchat heeft nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan de Stories-functie. Met aangepaste stories kun je nu verhalen maken, samen met vrienden. Ideaal voor vakanties of feestjes.

Snapchat Custom Stories.
Snapchat heeft een nieuwe functie geïntroduceerd, waardoor je samen met vrienden je eigen Story kan maken. Dankzij Custom Stories kun je samen met vrienden een Snapchat-verhaal maken, zodat je deze niet publiekelijk hoeft te delen. Dit komt van pas bij feestjes en vakanties.

Snapchat Custom Stories

Met een nieuwe versie van Snapchat is het mogelijk om snel een aangepaste Snapchat Story te maken. Na het maken van een foto, voeg je direct vanuit het deelscherm een nieuwe Story toe. Vervolgens geef je deze een naam en bepaal je wie van je contacten de Story kan zien en foto’s kan toevoegen. Deze Custom Stories werken verder hetzelfde als de gewone Snapchat Verhalen. Een Custom Story verdwijnt automatisch na 24 uur, maar alleen als niemand in de groep updates toegevoegd heeft. In onderstaande video is te zien hoe deze Custom Stories werken.

De aangepaste stories maken ook gebruik van geofencing. Dat betekent dat je ook op basis van een locatie een verhaal kan maken. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas op een feestje, zodat alleen de mensen in de buurt foto’s kunnen toevoegen aan het verhaal. Bovendien kun je op deze manier ook vrienden van vrienden toegang geven tot de Story, bijvoorbeeld bij speciale gelegenheden zoals bruiloften en verjaardagsfeestjes. Om gebruik te kunnen maken van de Custom Stories, moet je eerst de app updaten. De update moet later vandaag nog beschikbaar komen. Daarna ga je naar de Stories-pagina en tik je op Maak verhaal. Je kunt het ook direct vanuit een foto doen, zoals in bovenstaande video te zien is.

Nu Snapchat deze nieuwe Stories geïntroduceerd heeft, is het wachten totdat andere apps dit overnemen. Facebook kijkt maar al te graag naar de functies van Snapchat. Niet alleen Facebook zelf, maar ook Instagram en WhatsApp hebben de Stories-functie inmiddels overgenomen. Ook de grappige filters uit Snapchat zijn onlangs toegevoegd aan Instagram, dus het lijkt een kwestie van tijd voordat deze Custom Stories ergens anders opduiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2017, 15:26
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.