iPhone 8 render met de achterkant van glas.

‘iPhone 8 krijgt toch lagere prijs: vanaf 870 dollar’

Volgens een Wall Street-analist ligt de iPhone 8 straks vanaf $870 in de winkel, veel goedkoper dan eerder was voorspeld.

Als het gaat om de iPhone 8, dan zijn er twee dingen waar mensen zich zorgen over maken: komt ‘ie wel op tijd en hoeveel gaat het kosten? Wat de prijs betreft werd eerder gesproken over meer dan 1000 dollar, maar Wall Street-analist Steven Milunovich stelt iedereen gerust. Volgens hem krijgt het model met 128GB een prijs van $870 en loopt het op tot $1070 voor het model met 256GB.

iPhone 8 render van de voorkant.

iPhone 8 krijgt toch geen absurd hoge prijs

Als je wilt kun je dus nog steeds meer dan duizend dollar uitgeven aan de volgende generatie iPhone, maar het hoeft niet. Analist Steven Milunovich werkt voor investeringsbedrijf UBS en denkt dat de vernieuwde iPhone 8 met glazen behuizing, draadloos opladen en randloos scherm goed is voor 45% van alle verkopen volgend jaar. Toch ligt de prijs van $870 die deze analist noemt veel hoger dan de huidige modellen. In de VS betaal je vanaf $649 voor een iPhone 7 en een iPhone 7 Plus maakt je $769 lichter.

Volgens geruchten is Apple van plan om dit jaar drie nieuwe modellen uit te brengen: de compleet nieuw ontworpen iPhone 8 en daarnaast de iPhone 7s en 7s Plus. Wat de prijzen betreft: dat is het best bewaarde geheim van Apple. Hoewel er soms mallen en tekeningen uit de productieketen lekken, is de marketing en prijsstelling iets wat in Cupertino gebeurt en tot het laatste moment nog kan worden aangepast. De kans is vrijwel uitgesloten dat Apple vier maanden voor het verwachte debuut van de iPhone 8 alvast prijslijsten deelt met providers.

Je kunt je dan ook afvragen waar Milunovich zijn informatie vandaan heeft. Waarschijnlijk baseert hij zich op een berekening van de onderdelen, in vergelijking met de kostprijs en verkoopprijs van eerdere modellen. Milunovich verwacht niet dat er een 32GB of 64GB variant van de iPhone 8 komt. In september weten we hoe het precies zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2017, 14:26
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.