MacBook Pro 2012 Retina

Apple vervangt batterij sommige MacBook Pro’s uit 2012 gratis, als je tot september wacht

Check nog eens goed de batterijprestaties van je oudere MacBook, want Apple vervangt bij de 2012 MacBook Pro Retina de batterij in sommige gevallen gratis, als je bereid bent om tot september te wachten.

Heb je een MacBook Pro uit 2012 waarvan de batterij niet meer zo best is? iCulture-lezer Henk attendeerde ons op een interessante optie, waarbij je de batterij gratis kunt laten vervangen? Wat is namelijk het geval? De betreffende MacBooks met ingelijmde batterij hebben te maken met een tekort aan onderdelen en daarom krijg je de keuze: nu tegen de normale prijs vervangen of wachten tot september voor een gratis reparatie.

MacBook Pro 2012 Retina

Batterij MacBook Pro 2012 gratis vervangen

Henk las op reddit over iemand met een soortgelijk probleem. Ook hij had een MacBook Pro Retina uit mid 2012 en was naar de Apple Store gegaan vanwege problemen bij de batterij. Hij wist dat de batterijreparatie rond de $200 zou gaan kosten.

Maar wat bleek? Deze modellen met zogenaamde topcase (unibody met ingelijmde batterij, toetsenbord en trackpad) blijken slecht voorradig en daarom kreeg de man de keuze: meteen repareren tegen de normale prijs of wachten tot de tweede helft van september voor een gratis reparatie. Ook anderen blijken hetzelfde te hebben meegemaakt, meldden ze op Reddit.

Ook in Nederland
iCulture-tipgever Henk zat zelf ook al bijna twee jaar met een slechte batterij en besloot na het lezen van al deze positieve ervaringen ook maar de gok te waren. Hij ging naar een Nederlandse Apple Store en kreeg daar dezelfde optie voorgelegd: nu meteen een nieuwe batterij tegen betaling, of tot september wachten, waarbij Apple de kosten voor z’n rekening neemt. Als bewijs stuurde Henk onderstaande werkbon mee (privacygevoelige gegevens zijn zwart gemaakt):

Genius Bar reparatie

Nog beter: MacBook omgeruild voor nieuw model
Bij man die zijn relaas op Reddit deed gingen de Apple Store-medewerkers zelfs nog een stap verder. Hij kreeg nog een derde optie, namelijk vervanging door een refurbished exemplaar tegen de kosten van de reparatie. Om welk model het ging werd er niet bij gezegd, maar het zou een 15-inch MacBook zijn met vergelijkbare specs. Deze geluksvogel liep met een bijna gloednieuwe 15-inch MacBook Pro met Touch Bar de winkel uit. Kortom: hij leverde een MacBook Pro uit 2012 in en kreeg er een MacBook Pro uit 2016 voor terug, domweg omdat er een schaarste aan onderdelen is.

Natuurlijk heeft deze persoon geluk gehad en is het geen officieel beleid van Apple om oudere MacBooks om te ruilen voor nieuwere modellen. Je moet dan ook maar net mazzel hebben als jou hetzelfde overkomt. Wel zou je nog eens goed naar de batterijprestaties van je oudere MacBook kunnen kijken. Als hij nog goed bevalt maar niet meer zolang meegaat is het misschien een idee om de batterij tegen betaling te laten vervangen. Misschien kom jij ook in aanmerking voor een gratis vervanging, eind september.

De Retina MacBook Pro uit 2012 is eigenlijk de derde generatie. In de zomer van 2012 kwam het vernieuwde 15-inch model uit, die volgens Apple klaar was voor de toekomst dankzij het retinascherm en opslag met SSD (in plaats van een harde schijf). In oktober 2012 kwam het vernieuwde 13-inch model uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2017, 15:40
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen batterij, macbook, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.