Hey Siri Give me the News?

Siri leest voortaan nieuws voor met ‘Hey Siri, give me the news’

De HomePod komt eraan! Engelstalige gebruikers kunnen Apple vragen om het nieuws voor te lezen met een spraakcommando. Na de opdracht 'Hey Siri, what's the news' krijg je nieuws van zelfgekozen podcasts te horen.

Als iOS-gebruiker kun je nu gemakkelijker op de hoogte blijven van wat er speelt, zonder dat je je iPhone hoeft aan te raken. Met het spraakcommando ‘Hey Siri, give me the news’ kun je de meest recente nieuwspodcast te horen krijgen. Het werkt voorlopig alleen in het Engels.

‘Hey Siri, give me the news’

De selectie van beschikbare nieuwspodcasts is afhankelijk van je locatie. Bevind je je in de VS, dan krijg je automatisch het laatste journaal van NPR te horen.Je kunt echter zelf kiezen welke podcasts je wilt horen: die van CNN, The Washington Post of Fox News. In het Verenigd Koninkrijk kun je de BBC, Sky News en LBC kiezen.

In het Nederlands werkt het dus nog niet, maar als Siri ook in ons land het nieuws voor kan lezen krijg je waarschijnlijk de podcast van het laatste radiojournaal. Wij kregen tijdens het testen aanvankelijk zelfs antwoord op de vraag ‘Hey Siri, what’s the news?’. Siri liep er zelfs op vast. Later gaf Siri aan geen nieuwsbronnen te hebben, ook niet bij ‘Hey Siri, give me the news’ of ‘Hey Siri, tell me the news’.

Hey Siri What's the News?

Vergelijkbaar met Alexa en Google Home
Helemaal nieuw en uniek is de functie overigens niet. Bij Amazon Alexa kun je de Flash Briefing laten voorlezen, waarbij je in Nederland nu al het NOS-radiojournaal kunt kiezen. Google Home heeft een soortgelijke functie met “My Day”. Ook daarbij krijg je nieuwspodcasts en voorgelezen nieuwsfragmenten te horen.

Apple heeft ervoor gekozen om alleen nieuwspodcasts af te spelen, terwijl Siri ook in staat moet zijn om nieuwskoppen voor te lezen. Zo is het bij gebruikers van Apple News (ook nog niet in Nederland beschikbaar) mogelijk om zelf aan te geven welke nieuwsbronnen je wilt volgen. Siri kan daarna de koppen van de gekozen nieuwsbronnen laten zien.

De nieuwe functie blijkt alleen te werken als je Siri handsfree met ‘Hé Siri’ gebruikt. Druk je op een knop op je toestel, dan zal Siri je de koppen van Apple News laten zien. , eHet is temeer een bewijs dat de functie vooral voor de HomePod is bedoeld, de slimme speaker zonder scherm. Die zou eigenlijk nog voor de kerst op de markt komen in een beperkt aantal landen, maar Apple moest de introductie uitstellen. Nu staat de HomePod voor begin 2018 op de planning. Volgens geruchten zou het al binnen een paar weken kunnen zijn.

Wil je het zelf proberen, dan moet je iOS 11.2.2 geïnstalleerd hebben, je iPhone en Siri op Engels instellen en zorgen dat je je in een van de ondersteunde landen bevindt. Bijvoorbeeld in de VS of Engeland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2018, 9:10
Bron Bron MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerpen homepod, nieuws, Siri
Devices HomePod, iPad, iPhone
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.