Apple maakt scherm van MacBook Air 2018 helderder

Apple heeft in macOS 10.14.4 een softwarematige aanpassingen gedaan, waardoor het scherm van de MacBook Air 2018 veel helderder is. De laptop heeft nu een helderheid van 400 nits in plaats van 300 nits.

MacBook Air 2018: van 300 naar 400 nits helderheid

Apple heeft de technische specs van de MacBook Air 2018 aangepast. Het scherm is nu feller, dankzij de update naar macOS 10.14.4 die eind maart verscheen. Uit Apple’s releasenotes bleek alleen dat de software-update de standaard schermhelderheid corrigeert, maar het bedrijf gaf geen verdere details. De batterijduur van de MacBook Air 2018 blijft ongewijzigd door deze aanpassing.


De verbeterde helderheid werd ontdekt door gebruikers van Reddit. Uit tests bleek tot nu toe een andere helderheid: Laptop Mag zag in metingen een maximale helderheid van 234 nits, terwijl NotebookCheck uit kwam op een gemiddelde waarde van 315 nits. Beide publicaties kunnen hun metingen weer opnieuw gaan doen, met deze keer een ongetwijfeld hogere waarde.

MacBook Air 2018 voorkant en zijkant

De MacBook Air 2018 is sinds afgelopen najaar verkrijgbaar en is het eerste Air-model met een Retina-scherm. Ook maakte de Air de sprong naar USB-C-poorten en zit er Touch ID op. De hoeveelheid werkgeheugen en de opslagmogelijkheden werden ook verbeterd. Twijfel je nog of dit model iets voor je is, bekijk dan de verschillen tussen MacBook Air en 12-inch MacBook of check wat de verschillen tussen de MacBook Air en de 13-inch MacBook Pro zijn.

https://www.iculture.nl/macbook/macbook-air-2018/

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.