Tekenen met Apple Everyone Can Create.

Apple’s Everyone Can Create-programma nu ook in het Nederlands

Iedereen is creatief
Apple heeft laten weten dat het Everyone Can Create-programma nu ook in het Nederlands beschikbaar is. Met dit programma leren studenten en andere geïnteresseerden alles over creativiteit op de iPad.

Sinds een paar jaar heeft Apple het Everyone Can Code-programma, waarin studenten leren programmeren met apps, robots en andere hulpmiddelen. Je kon hiervoor onder andere een Hour of Code-sessie bij de Apple Store volgen. Afgelopen oktober verscheen er een soortgelijk programma, waarin alles draait om creativiteit. Nu is dit lesmateriaal nog toegankelijker, want er is nu ook een Nederlandse versie genaamd Iedereen is Creatief.

Update 16 april 2019: Vanaf vandaag is al het lesmateriaal ook in het Nederlands beschikbaar. Het gaat om het lesmateriaal over foto’s, tekenen, video’s en muziek. Ook de docentenhandleiding is in het Nederlands beschikbaar, zodat leraren zich kunnen voorbereiden op het lesgeven. Al het materiaal is via Apple Boeken beschikbaar.

Oorspronkelijk artikel:

Everyone Can Create in het Nederlands

Everyone Can Create is een serie lesmateriaal in Apple Books, waarin vier disciplines centraal staan: muziek, video, fotografie en tekenen. Via het materiaal kan iedereen op de iPhone, iPad en Mac lezen en leren hoe je bijvoorbeeld een muzikaal stuk maakt, hoe je een verhaal vertelt met fotografie en hoe je schetsen maakt. De stappen die je in deze interactieve boeken leert, maken gebruik van de iPad en bijbehorende apps, dus je hebt wel een iPad nodig om er gebruik van te kunnen maken.

Apple Everyone Can Create docent.

Tot voor kort was al het lesmateriaal alleen nog beschikbaar in het Engels. Vanaf vandaag is daar Duits, Frans, Spaans en Italiaans bijgekomen. Apple verklapt alvast dat de lessen vanaf aankomende lente ook beschikbaar zijn in het Nederlands en in het Zweeds. Apple zegt dat het materiaal al meer dan 100.000 keer gedownload is door onder andere ouders en docenten. Het materiaal kan dus ook gebruikt worden op scholen. Voor leraren is er dan ook een speciale docentengids beschikbaar.

In Europa zijn er al heel veel Apple Teachers die gebruikmaken van dit lesmateriaal, maar je kan er dus ook zelf mee aan de slag als je dat zou willen. Alle delen van Everyone Can Create zijn gratis beschikbaar via Apple Boeken. Voor nu nog in het Engels of één van de vandaag toegevoegde talen, maar in de lente dus ook gewoon in het Nederlands.

Bekijk ook

Zo word je Apple Teacher - en laat je zien dat je alles van Apple weet

Wil jij meer digitale hulpmiddelen inzetten als leerkracht? Apple biedt daarvoor de mogelijkheid om Apple Teacher te worden. Er zijn cursusboeken en andere materialen, waarna je je kennis kunt testen over de inzet van Apple-producten in het onderwijs. Slaag je voor de test, dan mag je de titel 'Apple Teacher' gebruiken op je CV. Hier lees je hoe het programma werkt.

Apple’s Everyone Can Code-programma over programmeren met onder andere Swift is vooralsnog alleen nog in het Engels beschikbaar. Er zijn ook nog geen andere talen aangekondigd. Wel kun je Swift Playgrounds in het Nederlands gebruiken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 16 april: De Nederlandse versies zijn nu beschikbaar in de Apple Books Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.