Ring Indoor Cam voor binnenshuis.

Voordelige Ring Indoor Cam nu beschikbaar in Nederland

Ring heeft een nieuwe camera in Nederland uitgebracht. De Ring Indoor Cam werd eind vorig jaar aangekondigd en is vanaf nu bij de eerste winkels te bestellen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Ring Indoor Cam in Nederland te koop

De camera’s en deurbellen van Ring worden ook in Nederland steeds populairder. De verzameling van Ring-deurbellen is al flink groot en vanaf nu is daar ook nog een camera voor binnenshuis bij gekomen. De Ring Indoor Cam is een goedkopere variant van de eerder beschikbare Stick Up Cam en is door zijn compacte formaat makkelijk te plaatsen. Het is bovendien één van de goedkopere camera’s voor binnenshuis.

De Ring Indoor Cam neemt beelden op in 1080p en heeft ook een nachtzicht-functie, zodat hij ook in het donker om zich heen kan kijken. De kijkhoek is zo’n 115 graden horizontaal en 60 graden verticaal. Er zit een microfoon en een speaker op, waardoor je ook via de camera kan communiceren. De camera is niet draadloos, dus je moet hem wel in de buurt van een stopcontact plaatsen. De camera verstuurt ook meldingen op basis van beweging. Ondersteuning voor HomeKit ontbreekt helaas, zoals met alle andere accessoires van Ring.

De camera ondersteunt standaard livebeeld, spraak in twee richtingen en meldingen. Wil je dit uitbreiden met het terugkijken van beelden, dan heb je Ring Protect nodig. Dit kost €3 per maand en per apparaat. Heb je meerdere Ring-apparaten, dan kan de Plus-optie voor €10 per maand voor alle apparaten op één adres voordeliger zijn. Het grootste verschil tussen de Indoor Cam en de eerdere Stick Up Cam is dat de Indoor Cam alleen beschikbaar is met een vaste stroomkabel. Ook kun je de Stick Up Cam buitenshuis plaatsen. De nieuwe Indoor Cam is beschikbaar voor €59, terwijl je voor de Stick Up Cam €99 betaalt.

De Indoor Cam kost €59 en is onder andere beschikbaar bij Amazon en Tink.

Ring en privacy
Hou er rekening mee dat Ring de laatste tijd omstreden is het als het gaat om privacy. Zo werden gegevens opgeslagen door Ring en konden ze bekeken worden door medewerkers van Amazon, het moederbedrijf van Ring. In de VS zijn gevallen bekend waarbij de politie inzage heeft in waar de deurbellen hangen en hadden ze zelfs toegang tot de camerabeelden. Zo is het ook onduidelijk of je je data daadwerkelijk kan laten verwijderen en is de versleuteling niet altijd goed geregeld. Hou daar dus rekening mee mocht je geïnteresseerd zijn in een product van Ring.

Een woordvoerder van Ring laat aan iCulture weten dat niemand de video-opnamen kan bekijken, tenzij je dit zelf toestaat of de video’s deelt. De woordvoerder zegt maatregelen genomen te hebben om Ring-apparaten te beveiligen tegen onbevoegde toegang, waaronder het voorkomen van de installatie van apps van derden. Ook is de communicatie tussen Ring-apparaten en de AWS-servers versleuteld, met een combinatie van AES-versleuteling en TLS. Ook verwijst de woordvoerder naar de privacypagina van Ring.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 21 januari: Artikel gecorrigeerd met betrekking tot Ring Protect.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2020, 15:35
Via Via Emerce
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiligingscamera, camera

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.