macOS High Sierra

Apple brengt extra High Sierra-update uit voor MacBook Pro 2018

Bugfix voor T2-chip?

Apple heeft voor eigenaren van de MacBook Pro 2018 een extra update van macOS High Sierra 10.13.6 uitgebracht. Deze moet de stabiliteit en betrouwbaarheid van het besturingssysteem verhogen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De update is alleen bedoeld voor MacBook Pro’s uit 2018 met Touch Bar, dus het model dat afgelopen juli uitkwam. Het gaat om een Supplemental Update voor macOS 10.13.6. Vlak nadat de genoemde MacBooks op de markt kwamen bracht Apple al de eerste Supplemental Update update uit. Deze was gericht op het oplossen van problemen met oververhitting. Apple werd ervan beschuldig dat ze de MacBooks opzettelijk trager zouden maken om te voorkomen dat de CPU te heet werd. Voor de update bleek dat sommige exemplaren trager waren geworden in vergelijking met hun voorgangers. De update loste het op.

30 augustus 2018: Apple heeft aan MacRumors laten weten voor welke problemen deze update een oplossing biedt. Apple zegt dat de update het probleem met een krakende speaker oplost. Ook moeten de spontane kernel panics (mogelijk door de T2-chip) verholpen zijn, waar we eerder al over schreven. Apple raadt iedere MacBook Pro 2018-gebruiker nogmaals aan om de update te downloaden.

Hieronder volgt ons originele bericht:

Fix voor bugs met de T2-chip?

Deze keer zullen de verbeteringen minder goed merkbaar zijn. De update met buildnummer 17G2037/15P6805 zou mogelijk een probleem met de T2-chip kunnen oplossen. Deze chip moet allerlei taken van de processor overnemen, zoals de beveiliging van het bootproces en het versleutelen van flashgeheugen.

Apple T2-chip

Er waren klachten op het supportforum dat de MacBook vastliep, kernel panic vertoonde en soms vanzelf herstartte. De foutmeldingen wekten de indruk dat het iets te maken heeft met Bridge OS, het besturingssysteem van de T2.

Heb je dus een MacBook die aan het genoemde signalement voldoet, dan is het aan te raden om de 1,3GB grote update meteen te installeren via de Mac App Store. Voor details over de beveiligingsverbeteringen kun je zoals gebruikelijk op Apple’s supportdocument terecht. Over een week of drie kun je alweer de volgende update verwachten, namelijk de definitieve versie van macOS Mojave. Updates daarvan installeer je op een andere plek, namelijk via de Systeemvoorkeuren.

Mensen die al Mojave hebben geïnstalleerd op hun gloednieuwe MacBook krijgen geen tussentijdse update.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 30 augustus: Apple heeft laten weten dat de update de problemen met krakende speakers en kernel panics oplost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2018, 8:45
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook pro, macos high sierra, update

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.