Apple brengt macOS High Sierra 10.13.5 uit

iMessage in iCloud nu ook op de Mac
Apple heeft macOS High Sierra 10.13.5 uitgebracht en dat betekent dat gebruik van iMessage gemakkelijker wordt. Dankzij iMessage in iCloud kun je je berichten raadplegen op alle apparaten. De nieuwste Mac-update is nu te downloaden voor iedereen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

macOS High Sierra 10.13.5 beschikbaar

iMessage in iCloud is de belangrijkst vernieuwing van macOS High Sierra 10.13.5. Deze functie werd de afgelopen maanden langdurig getest, nadat deze eerder al uitgesteld werd.


iMessage-berichten lezen en versturen op je Mac kan al een lange tijd, maar de synchronisatie van berichten kan nogal eens voor problemen zorgen. Als je een bericht op je iPhone verwijderde, bleef deze nog gewoon staan op de Mac. Nu macOS High Sierra 10.13.5 beschikbaar is, is dat niet langer het geval. Alle berichten worden direct tussen je apparaten gesynchroniseerd, zelfs als je berichtjes verwijdert. Je moet iMessage in iCloud wel handmatig inschakelen en in onze tip lees je daar alles over.

Bekijk ook

Zo kun je iMessage-berichten in iCloud synchroniseren met al je apparaten

Met Berichten in iCloud zorg je ervoor dat alle iMessage-berichten gesynchroniseerd blijven tussen je apparaten. Ook worden de berichten opgeslagen in iCloud. Dit bespaart veel opslagruimte op je toestel. In deze tip lees je hoe je iMessage voor iCloud instelt op je iPhone, iPad en Mac.

Verder heeft Apple in macOS High Sierra 10.13.5 nog enkele bugs opgelost en de beveiliging verbeterd. Zodra de lijst van beveiligingsupdates van Apple beschikbaar is, werken we dit bericht bij.

macOS High Sierra 10.13.5 downloaden

Je downloadt macOS High Sierra 10.13.5 uit de Mac App Store:

  1. Start je Mac op en open de Mac App Store.
  2. Klik op het Updates-tabblad.
  3. Wacht tot de update in beeld verschijnt en klik dan op Updaten.
  4. Het downloaden en installeren kan even duren. Tijdens de installatie zal je Mac (een paar keer) opnieuw opstarten.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen.

macOS

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.