Qi-lader met Watch

‘Sommige Qi-laders ook geschikt voor Apple Watch Series 3’

De Apple Watch Series 3 is ook op sommige Qi-laders op te laden, maar het werkt lang niet bij alle, zo bleek uit een test.

Zit je met spanning te wachten op de AirPower van Apple, omdat je daarmee zowel je iPhone 8 als je Apple Watch kunt opladen, dan is het misschien een idee om nu al eens wat andere Qi-laders te proberen. Sommige modellen blijken namelijk in staat om de Series 3 op te laden. Maar het geldt niet voor elke lader.

Sommige Qi-laders ook geschikt voor Watch

Apple kondigde de AirPower-oplaadmat aan als dé oplossing om je iPhone tegelijk met AirPods en een Apple Watch op te laden. Nu heb je voor de Watch nog de speciale schijfvormige lader van Apple zelf nodig, of een van de beperkt verkrijgbare opladers van derden (zoals deze Zens-powerband). De Japanse site Mac Otakara testte de Series 3 op een aantal Qi-laders en ontdekte dat het soms in staat is om te laden. Ook op Qi-laders die niet het MFi-certificaat van Apple hebben.

Gek genoeg bleken de pas aangekondigde laders zoals de Belkin Boost Up en de Mophie-lader helemaal NIET geschikt voor de Watch. Bij laders van onbekende merken (o.a. Sharllen) bleek het wel te werken. Er zitten nog wel wat haken en ogen aan. Ten eerste moet je het horloge vrij precies op de lader leggen, voordat het werkt. Deze laders zijn namelijk niet magnetisch, in tegenstelling tot Apple’s Watch-oplaadschijfje. Op onderstaande foto zie je dan ook dat de Watch er een beetje schuin op moet liggen.

Ook weet je niet of het kwaad kan.

Qi-lader met Watch

Onduidelijkheid over specs
Apple heeft helaas nog geen details gegeven hoe ze de Qi-standaard ondersteunen en of er misschien uitzonderingen en beperkingen zijn. Een behulpzame iCulture-lezer meldde ons dat de goedkope HEMA-lader (€12) ook werkt met de iPhone 8, maar die is niet Qi-gecertificeerd en ook daarbij weet je dus niet of het schade toebrengt aan je toestel. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen gebruikt liever de meegeleverde lader of eentje die door Apple wordt aanbevolen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2017, 10:58
Categorie Accessoires
Onderwerpen airpower, draadloos opladen
Device Apple Watch Series 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.