ZENS Powerbank voor iPhone en Apple Watch.

Review: ZENS Powerbank voor Apple Watch en iPhone is klein en compact

De ZENS Powerbank voor de Apple Watch en iPhone is een compacte powerbank om je iPhone en Apple Watch mee op te laden. Maar is deze compact genoeg om mee te nemen op reis en hoe handig is hij in het gebruik?

Hoewel de batterij van de Apple Watch best lang mee gaat, het 42 millimeter-model gaat tot zo’n twee dagen mee bij normaal gebruik, kan een oplader voor onderweg best praktisch zijn als je bijvoorbeeld vaak reist. Een Apple Watch-oplader meenemen als je een weekendje weg bent, is dan lang niet altijd even handig. De ZENS Powerbank voor Apple Watch lost dat op: dit is een kleine en compacte oplader die niet alleen je Apple Watch, maar ook je iPhone van stroom voorziet. Hoe handig is deze powerbank?

ZENS Powerbank voor iPhone en Apple Watch.

ZENS Powerbank voor de Apple Watch

De ZENS Powerbank kost €69 en heeft een capaciteit van 4.000 mAh. Voor een iPhone powerbank is dit niet bijster veel, maar voor de kleine accu van de Apple Watch is dit voldoende om hem een keer of zes volledig op te laden. De powerbank zelf is behoorlijk licht van gewicht, want met ongeveer 110 gram stop je hem eenvoudig in je broekzak. Ook qua afmetingen past dat makkelijk in een doorsnee spijkerbroek, zelfs bij de wat strakkere modellen. De powerbank heeft een lengte van een kleine dertien centimeter en is nog geen twee centimeter dik.

Het grote voordeel van deze powerbank is dat hij een ingebouwde Apple Watch oplader heeft die door Apple gecertificeerd is (MFi). Dat betekent dat de oplader door Apple goedgekeurd is en veilig gebruikt kan worden om je Apple Watch mee op te laden. Het is jammer dat het Apple Watch-gedeelte in het wit is, omdat dat wat afbreuk doet aan de vormgeving van de gehele powerbank. Behalve de Apple Watch-oplader is de powerbank ook voorzien van een USB-aansluiting om daar je eigen Lightning-kabel op aan te sluiten, zodat je je iPhone ermee kunt opladen. De powerbank zelf moet natuurlijk ook nog voorzien worden van stroom en dat verloopt via een micro-USB kabel. Het is jammer dat de powerbank niet op te laden is via de Lightning-kabel, omdat je nu altijd twee kabels mee moet nemen als je onderweg bent.

ZENS Powerbank met rood lampje.

Opladen via ZENS powerbank

Door de vorm van de powerbank werkt het met elk type bandje, ook de gesloten versies zoals het metalen schakelarmbandje. Je schuift hem gewoon over de powerbank heen en dit kan zowel in de breedte als in de lengte. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van Nightstand, omdat je de powerbank rechtop neer kunt zetten. In totaal kun je je Apple Watch ongeveer zes keer volledig opladen met een volle powerbank, waardoor je hem gerust mee kunt nemen op een korte vakantie, zonder dat je je eigen Apple Watch lader mee hoeft te slepen.

Bekijk ook

Zo werkt de Nachtklokmodus op de Apple Watch (Nightstand)

Je Apple Watch kun je gemakkelijk omtoveren tot een wekker dankzij de Nachtklokmodus (Nightstand). In deze tip leggen we uit hoe je dit 's nachts inschakelt en hoe je de Watch bedient in deze stand.

Het opladen van de Apple Watch verloopt ook vrij vlot. In tien minuten wordt je Apple Watch ongeveer met zes procent bijgeladen. Dat betekent dat je de Apple Watch in een uurtje ruim voor de helft opgeladen hebt, zodat je Apple Watch snel voorzien is van stroom en je weer een dag mee kan. Het opladen van de iPhone gaat daarentegen wel een stuk langzamer. In tien minuten is een iPhone 7 ongeveer met 3% bijgeladen, waardoor het dus wel een stuk langer duurt. Bovendien stopte de powerbank er bij het opladen van de iPhone vroegtijdig mee, omdat er mogelijk geen stroom genoeg was. De Apple Watch kon daarna nog wel opgeladen worden.

ZENS Powerbank voor Apple Watch met Nightstand.

Een nadeel van de ZENS powerbank is dat er geen duidelijke indicatie is om aan te duiden hoeveel stroom de powerbank nog heeft. Op de powerbank zelf zit maar één lampje en afhankelijk van de kleur geeft deze aan hoeveel batterij er nog in zit: blauw voor 90% tot 100%, paars voor 20% tot 90% en rood voor 0% tot 20%. Vooral de paarse kleur heeft een behoorlijke ruime range. Je kunt dus niet duidelijk zien of de powerbank nog voor 85% gevuld is of voor 25%. Het volledig opladen van de powerbank zelf neemt zo’n vijf uur in beslag en gaat het snelst via het stopcontact.

Score

7.4

ZENS Powerbank voor Apple Watch en iPhone

ZENS Powerbank voor Apple Watch en iPhone

€69

Voordelen +

  • Compact en lichtgewicht powerbank
  • Magnetische Apple Watch-lader ingebouwd
  • Kan een Apple Watch meerdere keren volledig opladen

Nadelen -

  • Batterij-indicator powerbank schiet tekort
  • Aparte eigen Lightning-kabel voor je iPhone nodig
  • Voor die prijs niet erg krachtig als iPhone-powerbank

Conclusie ZENS Powerbank voor Apple Watch en iPhone

De ZENS Powerbank voor de Apple Watch en iPhone is een handig accessoire om met je mee te nemen als je een aantal dagen op reis gaat, zodat je niet met de aparte Apple Watch-lader hoeft te slepen. Het formaat van de powerbank is klein en compact en stop je eenvoudig in je broekzak. De capaciteit van 4.000 mAh is voldoende om je Apple Watch een week mee op te laden, maar is minder geschikt om je iPhone te voorzien van stroom, zonder dat je de powerbank zelf tussentijds op moet laden. De batterij-indicator van de powerbank zelf is bovendien niet echt duidelijk, omdat hij maar drie niveaus weer kan geven en je daardoor niet kan zien of hij nog nagenoeg vol is of richting het laatste restje loopt. De prijs van €69 is ook wel wat aan de hoge kant, ook al zit de magnetische Apple Watch lader hierbij inbegrepen.

Bekijk ook

De beste powerbanks voor iPhone, iPad en MacBook

Er zijn talloze powerbanks waarmee je je iPhone of iPad kunt opladen. De extra zware varianten zijn zelfs geschikt voor je MacBook. In deze gids bespreken we enkele goede powerbanks voor onderweg, vakantie en festivals, waarmee je nooit meer met een lege accu zit. Zorg dat je altijd een reservebatterij bij je hebt!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch