Dropbox-logo

Dropbox werkt nu samen met Bestanden-app in iOS 11

Dropbox werkt nu samen met de Bestanden-app in iOS 11. Je kunt makkelijk bestanden uitwisselen met iCloud Drive.

Dropbox heeft in de nieuwste versie van de app volledige ondersteuning voor de Bestanden-app van iOS 11 toegevoegd. Dit betekent dat je nu vanuit één plek bij nog meer online opslagplekken kunt.


Dropbox-logo

Dropbox in iOS 11 Bestanden-app

Zodra je naar iOS 11 bent overgestapt kun je nu je Dropbox-bestanden ook vanuit de nieuwe Bestanden-app bekijken. Je hoeft dan niet meer te wisselen tussen apps. Wel moet je nog even toestemming geven dat Dropbox je account mag uitlezen (voorzover je dat nog niet had gedaan). Daarna zijn de bestanden te vinden bij Locaties.

Let op: als je een toegangscode voor Dropbox had ingesteld, werkt de integratie met de Bestanden-app niet. Deze code zul je dus eerst moeten uitschakelen (via Dropbox > Instellingen > Toegangscode). Dit maakt het gebruik van Dropbox wel een stuk minder veilig.

Afgelopen juni kondigde Dropbox al aan dat de integratie met de Bestanden-app eraan kwam. Het moet zelfs werken met functies die specifiek voor Dropbox-teams zijn, zoals commentaar geven en checken wie een document aan het bekijken is. Je kunt dus ook met collega’s samenwerken. Dropbox belooft een de volledige functionaliteit van een bestandenbeheer-app, dus in feite kunnen ze hun eigen iOS-app nu wel afbouwen. We hebben gecheckt en de meeste functies vind je inderdaad nu ook in de Bestanden-app.

Dropbox in Bestanden-app

Wat dit ook handig maakt is dat je makkelijk bestanden kunt kopiëren tussen verschillende online opslagdiensten. Ook kun je bestanden bij meerdere clouddiensten voorzien van dezelfde tags en met drag and drop de boel ordenen op de iPad.

Meerdere clouddiensten beloofden dat ze met de Bestanden-app zouden gaan samenwerken en het is goed om te zien dat in ieder geval de bekendste nu over de brug is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.