Gift Card voor Apple Music.

‘Apple overweegt prijsverlaging Apple Music naar €7,99’

Apple zou de prijs van Apple Music willen verlagen naar €7,99 per maand, als reactie op Amazon's nieuwe muziekdienst.

Apple zou de prijs van Apple Music met zo’n 20% willen verlagen naar €7,99 per maand. De prijsverlaging zou rond de feestdagen al in gaan, zo voorspelt de website Digital Music News. Ook zou het gelden voor de gezinsbundels die dan van €14,99 naar €12,99 per maand gaan. De prijs voor studenten blijft op €4,99 per maand staan.

Gift Card voor Apple Music.

Korting op Apple Music

De website baseert zich op een aantal bronnen die “nauw met Apple Music hebben samengewerkt” sinds de introductie. Er zouden serieuze gesprekken gaande zijn binnen Apple, met de bedoeling om ze in december in te laten gaan, als een soort feestdagenpromotie.

Bijzonder is dat de prijs altijd blijft gelden. Als je in de feestdagenperiode een abonnement neemt op Apple Music, hou je dezelfde maandelijkse prijs, zolang je maar blijft betalen. Bestaande klanten kunnen naar het nieuwe tarief worden overgezet, als dit permanent wordt. Details daarover zijn nog onduidelijk, dus daarvoor kunnen we beter Apple’s officiële aankondiging afwachten.

Concurrentie van Amazon
De prijsverlaging zou te maken hebben met Amazon’s nieuwe muziekdienst, die $9,99 per maand kost. Maar voor leden van het Prime-programma is het slechts $7,99 per maand en als je een Echo-speaker hebt betaal je nog maar $3,99 per maand. Dit laatste is wel beperkt tot één Echo, Echo Dot of Tap-speaker.

Het is belangrijk om te weten dat Digital Music News het niet altijd bij het juiste eind heeft. Eerder voorspelden ze dat Apple zou stoppen met iTunes-muziekdownloads, maar pas over twee tot vier jaar, “misschien zelfs later”. Apple-topman Eddy Cue ontkende dit echter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2016, 8:28
Categorie Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.