Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

‘Foxconn werkt aan draadloze oplader voor iPhone 8’

Apple-fabrikant Foxconn is bezig draadloze opladers voor de iPhone 8 te testen, bedoeld voor het jubileummodel van 2017.

Apple-fabrikant Foxconn zou bezig zijn met het testen van een draadloos oplaadsysteem voor de iPhone 8. Het oplaadsysteem zou in 2017 op de markt moeten komen. Dat schrijft de Japanse nieuwssite Nikkei op basis van lokale bronnen. Foxconn zou bezig zijn met het produceren van draadloze oplaadmodules, maar dat wil niet zeggen dat Apple er uiteindelijk voor kiest. Momenteel zou het percentage afgekeurde productie nog te hoog liggen.


iPhone 8 draadloos opladen

Draadloze oplader voor iPhone 8

Omdat Apple tientallen miljoenen iPhones per kwartaal verkoopt, stelt dat hoge eisen aan de toeleveranciers. Het gaat om een gigantische hoeveelheid opladers, die uiteraard wel correct moeten werken. Apple zou er daarom mogelijk voor kunnen kiezen om het draadloos opladen te beperken tot de duurdere modellen, die nog meer exclusieve functies krijgen zoals een OLED-scherm.

Bekijk ook

iPhone 8: alles over functies, specs en meer

De iPhone 8 is Apple's 4,7-inch toestel uit najaar 2017. Lees hier alles over de iPhone 8-functies en of de iPhone 8 nog goed te gebruiken is.

iPhone 8 concept op tafel

Er wordt al jaren gesproken over draadloze opladers voor de iPhone. Concurrent Samsung heeft het al, ook al heeft de functie weinig aandacht gekregen. Apple heeft zelf de oplossingen ook al in huis: voor de Apple Watch maken ze gebruik van een magnetisch schijfje waarmee je het horloge kunt opladen zonder dat er een oplaadpoort of connector aanwezig hoeft te zijn. Nadeel van dit systeem is wel dat het opladen op laag vermogen gebeurt, waardoor het relatief traag gaat voor grotere apparaten zoals de iPhone.

iPhone 8 concept: toestellen op een rijtje

Apple heeft in patenten al enkele technologieën uiteengezet die het opladen op nog grotere afstand mogelijk maken. Daarbij kan de oplader bijvoorbeeld in een lamp verwerkt worden, zodat je in de hele kamer draadloos kunt opladen. Aanbieders zoals Witricity hebben dergelijke systemen al gedemonstreerd. Dankzij elektromagnetische straling kun je er op een afstand tot twee meter apparaten mee opladen. Apple heeft twee experts van uBeam in huis gehaald, een bedrijf dat bezig is om ultrasone golven te gebruiken om op afstand apparaten te laden.

Bekijk ook

Dit iPhone 8-concept bestaat bijna helemaal uit één scherm

Hoe ziet een iPhone 8 eruit dat bijna helemaal uit een scherm bestaat? In dit nieuwe concept van een zwarte iPhone 8 bestaat de voorkant bijna helemaal uit een touchscreen, terwijl de achterkant glimmend zwart is. Zie jij wat in een iPhone zoals in dit concept?

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.