iPhone 8 concept op tafel

‘Foxconn werkt aan draadloze oplader voor iPhone 8’

Apple-fabrikant Foxconn is bezig draadloze opladers voor de iPhone 8 te testen, bedoeld voor het jubileummodel van 2017.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple-fabrikant Foxconn zou bezig zijn met het testen van een draadloos oplaadsysteem voor de iPhone 8. Het oplaadsysteem zou in 2017 op de markt moeten komen. Dat schrijft de Japanse nieuwssite Nikkei op basis van lokale bronnen. Foxconn zou bezig zijn met het produceren van draadloze oplaadmodules, maar dat wil niet zeggen dat Apple er uiteindelijk voor kiest. Momenteel zou het percentage afgekeurde productie nog te hoog liggen.

iPhone 8 draadloos opladen

Draadloze oplader voor iPhone 8

Omdat Apple tientallen miljoenen iPhones per kwartaal verkoopt, stelt dat hoge eisen aan de toeleveranciers. Het gaat om een gigantische hoeveelheid opladers, die uiteraard wel correct moeten werken. Apple zou er daarom mogelijk voor kunnen kiezen om het draadloos opladen te beperken tot de duurdere modellen, die nog meer exclusieve functies krijgen zoals een OLED-scherm.

iPhone 8 concept op tafel

Er wordt al jaren gesproken over draadloze opladers voor de iPhone. Concurrent Samsung heeft het al, ook al heeft de functie weinig aandacht gekregen. Apple heeft zelf de oplossingen ook al in huis: voor de Apple Watch maken ze gebruik van een magnetisch schijfje waarmee je het horloge kunt opladen zonder dat er een oplaadpoort of connector aanwezig hoeft te zijn. Nadeel van dit systeem is wel dat het opladen op laag vermogen gebeurt, waardoor het relatief traag gaat voor grotere apparaten zoals de iPhone.

iPhone 8 concept: toestellen op een rijtje

Apple heeft in patenten al enkele technologieën uiteengezet die het opladen op nog grotere afstand mogelijk maken. Daarbij kan de oplader bijvoorbeeld in een lamp verwerkt worden, zodat je in de hele kamer draadloos kunt opladen. Aanbieders zoals Witricity hebben dergelijke systemen al gedemonstreerd. Dankzij elektromagnetische straling kun je er op een afstand tot twee meter apparaten mee opladen. Apple heeft twee experts van uBeam in huis gehaald, een bedrijf dat bezig is om ultrasone golven te gebruiken om op afstand apparaten te laden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2016, 10:25
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen foxconn, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.