Pokemon Go

Schatting: Pokémon Go wereldwijd 75 miljoen keer gedownload

Pokémon Go is sinds het spel op de markt kwam naar schatting wereldwijd al 75 miljoen keer gedownload. Daarmee verbreekt de app opnieuw een record en bewijst het weer dé app-hit van 2016 te zijn.

Inmiddels weet iedereen dat Pokémon Go dé hit van 2016 is. Een blik op het vele nieuws over de app vertelt je immers al genoeg. Maar nu zijn er ook de cijfers om dit te onderbouwen. Het marktonderzoeksbedrijf Sensor Tower schat namelijk dat het spel wereldwijd inmiddels 75 miljoen keer gedownload is. Een deel van die spelers zit in Nederland, waar naar schatting al 2 miljoen Pokémon-spelers zijn. Volgens Apple is geen enkele app in de eerste week zo vaak gedwownload en is er sprake van een downloadrecord.


Pokemon Go

Pokémon Go breekt opnieuw downloadrecords

Alleen al op Android is het spel meer dan 50 miljoen keer geïnstalleerd, en dan komen de iOS-apparaten er dus nog bij. De schatting is gemaakt op basis van de data voor iOS en Android. Met die cijfers breekt het spel opnieuw een record. Nooit eerder behaalde een app zo snel – namelijk binnen negentien dagen – de 50 miljoen downloads op Android. En op iOS behaalde het eerder al een vergelijkbaar record.

Hieronder zie je een vergelijking met andere populaire games, waaruit blijkt dat Pokémon Go veel sneller de mijlpaal van 50 miljoen haalde:

Pokemon Go 50 miljoen

De cijfers zijn nog indrukwekkender als je je bedenkt dat Pokémon Go slechts in 32 landen beschikbaar, terwijl beide app stores ruim honderd markten bedienen. Waar de game al wel beschikbaar is, staat hij steevast op nummer één in de lijsten met de meeste downloads en de meeste omzet. In Nederland is het spel zoals bekend inmiddels al twee miljoen keer gedownload, wat betekent dat één op de acht Nederlanders Pokémon Go speelt.

De hype is nog niet voorbij
Volgens Sensor Tower gaat de hype rondom Pokémon nog wel even door. Allereerst zijn er nog zeker zeventig landen waar het spel nog beschikbaar moet komen, maar er komt naar alle waarschijnlijkheid alweer een nieuw record aan. Het bedrijf voorspelt namelijk dat Pokémon Go binnen twee maanden 100 miljoen keer gedownload zal worden. De populaire dating-app Tinder behaalde die mijlpaal afgelopen januari pas, terwijl de app in 2012 uitkwam.

Wil jij ook Pokémon Go gaan spelen? Lees dan onze ultieme gids met daarin alles over het spel, of onze gidsen voor beginners en gevorderden.

Ook hebben we de afgelopen dagen diverse tips geschreven om slimmer te kunnen spelen. Hieronder vind je een aantal handige speeltips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2016, 10:48
Categorie Apps
Onderwerpen app, pokemon, spel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.