Pokémon Go eieren: wat vind je in een 10km ei?

Dankzij de eieren in Pokémon Go kun je op relatief eenvoudige wijze zeldzamere Pokémon krijgen. Maar welke Pokémon komen nou uit welk type eieren? In dit artikel lees je alles over het uitbroeden van eieren en welke Pokémon je krijgt.

Pokémon Go-ei in een Incubator.
Een handig middel voor Pokémon Go om zeldzame Pokémon te krijgen die je niet snel in het wild tegenkomt, is het uitbroeden van Pokémon eieren. Door een ei in een Egg Incubator te stoppen en enkele kilometers te lopen, broed je een Pokémon uit. Maar welke Pokémon komen uit welk ei en hoe werkt dit precies?

Pokémon eieren in Pokémon Go

Spring hieronder naar het onderwerp waar je meer over wil weten.

 1. Hoe werken eieren in Pokémon Go?
 2. Wat is het verschil met een Lucky Egg?
 3. Hoe gebruik ik de Egg Incubator?
 4. Welke Pokémon komen uit welk ei?
 5. 2 kilometer eieren
 6. 5 kilometer eieren
 7. 10 kilometer eieren

#1 Hoe werken eieren in Pokémon Go?

De eieren in Pokémon Go verkrijg je uit PokéStops. Dit zijn de locaties waar je ook allerlei andere voorwerpen kunt verzamelen, zoals Pokéballs en medicijnen om je Pokémon te herstellen na een zwaar gevecht. Maar je bent er nog lang niet nadat je een Pokémon-ei verkregen hebt, want je zult moeten wandelen om een Pokémon uit een ei te laten komen.

Pokémon Go eieren. Pokémon Go ei voor 2 kilometer.

Je vindt de eieren die je verkregen hebt in je Pokémon-overzicht:

 1. Tik op de Pokéball in het startscherm en kies voor Pokémon.
 2. Tik rechtsboven op Eggs of veeg simpelweg naar links, waardoor je bij het eierenoverzicht terecht komt.
 3. Je ziet nu welke eieren je aan het uitbroeden bent en welke eieren nog liggen te wachten.

Lang niet elk ei is hetzelfde, want om ze uit te laten komen zul je voor het ene ei meer moeite moeten doen dan voor het andere.

Wat is het verschil met een Lucky Egg?
Bij een normaal ei moet je rondwandelen om deze uit te broeden, terwijl een Lucky Egg iets heel anders is. Een Lucky Egg kun je op elk moment inzetten om je XP-ervaringspunten gedurende een halfuur te verdubbelen. Als je slim gebruik maakt van je Lucky Egg kun je meerdere levels overslaan als trainer. Je leest hier alles over in onderstaande tip.

#3 Hoe gebruik ik de Egg Incubator?

Er zijn in Pokémon Go drie soorten eieren, waarvoor je respectievelijk 2 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer moet lopen. Om een ei uit te laten komen moet het overeenkomstige aantal kilometers lopen, terwijl het ei geplaatst is in een zogenaamde Egg Incubator. Iedere trainer is standaard uitgerust met een incubator die je onbeperkt kunt gebruiken. Naarmate je als trainer sterker wordt, ontvang je meer incubators die je bijvoorbeeld drie keer kunt gebruiken. Tik op een ei en kies voor Start incubation om te beginnen met broeden. Je kunt in de winkel ook voor echt geld extra Incubators kopen.

Pokémon Go-ei uitbroeden. Pokémon Go ei die bijna uitkomt.

Om een ei uit te laten broeden, moet je dus het betreffende aantal kilometers wandelen. Dit zul je moeten doen door Pokémon Go op je iPhone open te laten staan en op pad te gaan. Het werkt helaas niet met bijvoorbeeld de trein of de auto, want het spel ziet aan de snelheid dat je niet aan het wandelen bent. Je zult dus echt stappen moeten zetten om je eieren uit te laten komen.

#4 Welke Pokémon komen uit welk ei?

Hoe hoger het aantal kilometers dat nodig is om een ei uit te laten komen, hoe zeldzamer de Pokémon. In de 10 kilometer eieren vind je bijvoorbeeld een Onix, Magmar of Kabuto, terwijl je in de 2 kilometer eieren voornamelijk Rattata’s, Spearow’s en Pidgey’s vindt. In de afbeelding hiernaast is te zien welke Pokémon je vindt in welke eieren.

Alle Pokémon uit de eieren in Pokémon Go.

Hou er bovendien rekening mee dat een 10 kilometer ei ook een Pokémon kan opleveren uit de lagere categorieën. Als je dus een 10 kilometer ei uit gaat broeden, is dit geen garantie dat je een zeldzamere Pokémon krijgt.

Echter, als je echt op zoek bent naar een specialere Pokémon, dan zul je wel deze 10 kilometer eieren uit moeten broeden. Bereid je alvast voor op een eventuele teleurstelling, omdat er bijvoorbeeld ook een Pidgey in verstopt kan zitten.

Pokémon: 2 kilometer eieren

Pidgey PokémonDe volgende Pokémon kun je uitbroeden door een Pokémon Egg van 2 kilometer mee te nemen:

 • Gewone Pokémon: Caterpie, Margikarp, Pidgey, Rattata, Spearow, Squirtle, Weedle, Zubat
 • Zeldzamer: Bulbasaur, Charmander, Clefairy, Geodude, Jigglypuff, Pikachu

Pokémon: 5 kilometer eieren

NidoranVoor de volgende Pokémon moet je iets meer moeite doen:

 • Gewone Pokémon: Bellsprout, Drowzee, Gastly, Goldeen, Horsea, Krabby, Oddish, Paras, Poliwag, Psyduck, Shellder, Slowpoke, Staryu
 • Minder gewoon: Magnemite, Nidoran, Seel, Tentacool, Venonat
 • Zeldzamer: Abra, Cubone, Diglett, Doduo, Ekans, Exeggcute, Farfetch’d, Grimer, Growlithe, Kangaskan, Koffing, Lickitung, Machop, Magnemite, Mankey, Meowth, Ponyta, Porygon, Rhyhorn, Sandshrew, Tangela, Tauros, Voltorb, Vulpix

Pokémon: 10 kilometer eieren

SnorlaxNog meer moeite kost het om een 10 kilometer ei uit te broeden, maar je loopt wel kans om iets moois te treffen.

 • Gewone Pokémon: Eevee, Jynx
 • Zeldzamer: Aerodactyl, Chansey, Dratini, Electabuzz, Hitmonchan, Hitmonlee, Kabuto, Lapras, Magmar, Mr. Mime, Omanyte, Onix, Pinsir, Scyther, Snorlax

  Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2016
Categorie Apps
Onderwerp pokemon