Pokemon Go Paras

Pokémon Go voor gevorderden: word de beste Pokémon-trainer met deze tips

Ben je al begonnen met het spelen van Pokémon Go en heb je de eerste basiskennis onder de knie? Met deze gids lees je alles over de vervolgstappen en wat je allemaal nog meer kan doen, zodat je de beste Pokémon-trainer ooit kan worden.

pokemon-go-placeit-parasect

Als je inmiddels begonnen bent met het spelen van Pokémon Go en je kent onze Pokémon Go gids voor beginners nu wel uit je hoofd, dan valt er nog veel meer plezier uit het spel te halen als je alle mogelijkheden optimaal benut. Hoe kun je je het beste voorbereiden op een Gym? En hoe haal je alles uit de PokéStops? Welke Pokémon vind je waar en hoe kun je ze sterker maken en zelfs laten evolueren? In deze gids met tips voor Pokémon Go voor gevorderden kom je het allemaal te weten.


Lees ook onze andere Pokémon Go-tips!

Bekijk ook

Pokémon voor beginners: zo ga je van start

Hoe begin je met Pokémon Go? Hoe vang je je eerste Pokémon en wat zijn gyms en Pokéstops? Hoe werkt een Lucky Egg? Wij leggen het je uit, zodat je direct aan de slag kunt.

Wil je meer weten over een specifiek onderwerp, klik dan op de linkjes hieronder om meteen naar het juiste onderdeel in deze gids te gaan.

  1. Blijf Pokémon vangen
  2. Specifieke Pokémon vinden
  3. Makkelijker vangen met Razz Berry, Lure Module en Incense
  4. Pokémon trainen om sterker te worden
  5. Pokémon evolueren
  6. Vechten in een Gym
  7. Pokémon herstellen
  8. De drie evoluties van Eevee
  9. Nog wat slimme tips

#1 Blijf Pokémon vangen

Als je al lekker bezig bent met het vangen van Pokémon, valt het je misschien op dat er veel van dezelfde soorten in het spel voorkomen. Alweer een Pidgey of een Rattata? Als je deze liever aan je neus voorbij laat gaan, is het advies om deze toch gewoon telkens weer te blijven vangen. De tip is dan ook om elke Pokémon die je tegenkomt te vangen, ook al heb je er al meerdere van gepakt. Elke Pokémon die je vangt levert namelijk Stardust en Candy op. Stardust en Candy heb je nodig om Pokémon sterker te maken, terwijl Candy ook gebruikt kan worden om je Pokémon te laten evolueren. Dat wil zeggen dat deze in een volgend stadium terechtkomt. Zo wordt een simpele en zwakke Pidgey eerst een Pidgeotto, terwijl deze later uit kan groeien tot een krachtige Pidgeot. De Stardust en Candy heb je hier voor nodig, dus als je graag een sterke Pidgeot wil hebben, is het advies om zoveel mogelijk Pidgey te vangen. Bovendien stijgt het trainerniveau bij elke Pokémon die je vangt.

Een Paras vangen in Pokémon Go. Paras in Pokémon Go.

Wat betekent Transfer en wat heb ik eraan?

Voor elke vangst ontvang je Stardust en Candy, maar er is nog een manier om extra snoepjes te verzamelen. Als jouw Pokémon-voorraad vol zit met tientallen Pidgey’s, dan kun je deze stuk voor stuk transporteren naar de professor uit het spel. Hij bewaart de Pokémon voor je en in ruil daarvoor ontvang je weer extra Candy. Hou er wel rekening mee dat je de Pokémon niet meer kunt terughalen, dus doe dit alleen met de Pokémon waarvan je meerdere exemplaren hebt.

#2 Specifieke Pokémon vinden

Ben je op zoek naar die ene favoriete Pokémon? Bedenk dan waar je deze mogelijk zou kunnen vinden. Zoek je bijvoorbeeld een Krabby, dan heb je de meeste kans bij het strand. Of ben je een liefhebber van insect-Pokémon zoals een Caterpie, dan kom je die veel in bosrijke gebieden tegen. In de stad vind je veel Rattata’s, waardoor je op den duur wel veel dezelfde tegenkomt. Het is dus belangrijk om daadwerkelijk andere gebieden te bezoeken als je nieuwe Pokémon wil ontdekken. Speel je vaak Pokémon Go als je onderweg bent naar werk of school? Neem dan eens een andere route, want de kans is dan groter dat je nieuwe Pokémon tegenkomt. Naast de locatie is ook het tijdstip van belang. Sommige Pokémon kom je vaker tegen aan het einde van de dag. Rond een uur of 19:00 schakelt de app over naar de avondmodus (te herkennen aan de donkere lucht), waardoor je weer andere Pokémon tegen kunt komen dan overdag.

Daarnaast zijn er apps en websites die je helpen om bijzondere Pokémon te vinden.

Bekijk ook

De beste apps om bijzondere Pokémon te vinden

Het lijkt wel alsof iedereen Pokémon Go speelt. Maar het vinden van bijzondere Pokémon is niet eenvoudig en chatten met anderen kan niet. Gelukkig zijn er een aantal apps die dit wel mogelijk maken. Hier vind je de beste apps voor Pokémon Go op een rijtje.

Zo zoek je Pokémon in de buurt

Rechtsonder in beeld wordt bovendien aangegeven welke Pokémon er in de buurt gesignaleerd zijn. Wees verstandig en maak goed gebruik van deze functie. Standaard worden er drie Pokémon rechtsonder weergegeven, maar als je erop tikt komen er meer Pokémon tevoorschijn die mogelijk in de buurt zijn. De voetafdrukken onder elke Pokémon laten zien hoe ver ze van je verwijderd zijn. Drie stappen is het verst, terwijl geen enkele voetstap betekent dat de Pokémon dichtbij is. Je kunt hier bovendien op een Pokémon tikken, zodat deze wordt uitgelicht op de startpagina. Zo zie je altijd of de Pokémon waar je naar op zoek bent nog in de buurt is.

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-go-radar-nearby/

Pokémon dichtbij in Pokémon Go. Pokémon Go met Pokémon dichtbij.

Hoe kan ik de Pokéball het beste gooien?

En als je dan eindelijk je favoriete Pokémon gevonden hebt, begint het vangen. Tijdens het vangen wordt met een gekleurd rondje aangegeven hoe lastig het wordt: groen is vrij eenvoudig, terwijl rood aangeeft dat het nog wel eens een lastige klus kan gaan worden. De tactiek hierachter is dat je de bal moet gooien zodra de gekleurde ring op zijn kleinst is. Het is bovendien van belang waar de Pokéball precies terecht komt. Als je deze op het hoofd van de Pokémon gooit, is de kans het grootst dat je hem daadwerkelijk vangt. We hebben een aparte tip over de beste tactiek om een Pokémon te vangen.

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-vangen-beste-tactiek/

#3 Makkelijker vangen met Razz Berry, Lure Module en Incense

Tijdens het opsporen van Pokémon kun je vanaf bepaalde trainerlevels gebruikmaken van enkele voorwerpen die het vangen van Pokémon een stuk eenvoudiger maken. Twee voorwerpen die op elkaar lijken en dezelfde functies hebben, zijn de Incense en Lure Module. Er is echter wel een belangrijk verschil: een Lure Module gebruik je bij een PokéStop, terwijl je een Incense vooral voor jezelf gebruikt. Beide voorwerpen vind je vanzelf bij het onderdeel Items in het hoofdmenu.

Items in Pokémon Go.  PokéStop met Lure Module in Pokémon Go.

Wat is het verschil tussen Incense en een Lure Module?

De Incense zorgt ervoor dat Pokémon gedurende dertig minuten op jou af komen. De Incense heeft een bepaalde aantrekkingskracht op de Pokémon, zodat je er een stuk meer tegenkomt dan normaal. Het effect van Incense beweegt zich mee met jouw locatie en duurt zoals gezegd een half uur totdat het effect stopt. Een Lure Module is ook een voorwerp dat Pokémon aantrekt, maar dan alleen naar een vaste PokéStop. Zodra je zo’n Lure Module hebt, kun je deze plaatsen bij een PokéStop. Tik op zo’n locatie totdat je in de buurt bent en kies vervolgens voor de witte balk boven het rondje waar de foto van de locatie in staat. Hier kun je zo’n Lure Module plaatsen die ook voor dertig minuten actief blijft. Andere spelers zien dit ook, waardoor dit ook voor hen direct effect heeft. Het nadeel is wel dat de Lure Module alleen op een vaste locatie werkt en daardoor vaak dezelfde Pokémon aantrekt.

En wat is dan een Razz Berry?

De Razz Berry komt ook later in het spel aan bod en is vooral handig bij sterkere Pokémon die lastiger te vangen zijn. Als je bijvoorbeeld een Pokémon met een rood gekleurde cirkel tegenkomt, kun je dit besje aan de Pokémon voeren waardoor hij bij je volgende worp makkelijker te vangen moet zijn. Ben je in het bezit van zo’n Razz Berry en sta je oog in oog met een zeer gewilde Pokémon, sla dan je slag met zo’n handig besje.

#4 Pokémon trainen om sterker te worden

Als je het vanaf level vijf op wil nemen in een Gym, is het belangrijk dat je je hier goed op voorbereid. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat je genoeg sterke Pokémon op zak hebt. Elke Pokémon heeft een CP-waarde (Combat Power). Dit geeft aan hoe krachtig de aanvallen zijn, terwijl ook de HP (Hit Points) toeneemt naarmate de CP hoger is. HP is de levensbalk van een Pokémon. Als deze het nul-niveau bereikt, is je Pokémon buiten westen en kun je niet meer met hem vechten totdat je deze weer hersteld hebt. Maar hoe kun je de CP-waarde van een Pokémon verhogen? Hier komen de Stardust en Candy aan te pas.

Pokémon trainen in Pokémon Go. CP verhogen van een Pokémon in Pokémon Go.

Hoe kan ik een Pokémon het beste trainen?

Elke type Pokémon heeft zijn eigen Candy. Een Pidgey levert Pidgey Candy op, terwijl een Bulbasaur leeft op Bulbasaur Candy. Deze snoepjes kun je echter ook geven aan de Pokémon binnen dezelfde keten. Uit het eerdere voorbeeld: een Pidgeotto en Pidgey maak je ook sterker met Pidgey Candy. Er is dus geen aparte Pidgeotto Candy. Om de CP van een Pokémon te verhogen, tik je in het spel op de Pokéball onderin, gevolgd door Pokémon. Hier zie je het volledige overzicht van elke gevangen Pokémon. Als je een Pidgey wil gaan trainen maar er meerdere hebt, is het het verstandigst om degene met het hoogste level flink te gaan trainen. Kies deze Pokémon en tik op Power Up. Hier staat aangegeven hoeveel Stardust en Candy er verbruikt wordt.

Wat betekenen de getallen achter de aanvallen?

Bovendien heeft elke Pokémon standaard twee aanvallen. Niet elke Pidgey kent echter dezelfde aanvallen. Achter elke aanval staat een getal dat aangeeft hoe sterk deze is. Het is dus niet alleen de CP-waarde die van belang is, maar ook de kracht van de aanvallen. Kies dus verstandig en train de Pokémon met een goede CP-waarde en de juiste combinatie aan aanvallen.

#5 Pokémon evolueren

Los van het individueel trainen van de Pokémon, kun je ze ook in één klap een stuk sterker maken door ze te laten evolueren. Veel Pokémon kunnen één of twee keer evolueren, hoewel er ook enkele Pokémon zijn die altijd hun huidige vorm behouden. Voor het evolueren heb je eigenlijk maar één ding nodig: zo veel mogelijk Candy. Sommige Pokémon hebben maar twaalf snoepjes nodig om het volgende stadium te bereiken, maar veel Pokémon vereisen maar liefst vijftig snoepjes. Als je een Magikarp wil laten evolueren tot een Gyarados, dan heb je zelfs 400 snoepjes nodig. In een aparte tip leggen we uit wat het verschil tussen Evolve en Power Up is.

Bekijk ook

Power Up en Evolve in Pokémon Go: wat zijn de verschillen en welke moet ik gebruiken?

Geen idee of je in Pokémon Go nu moet evolueren of een Power Up moet geven, om hem sterker te maken? Dit artikel legt uit hoe je de beste keuze maakt.

Pokémon evolueren in Pokémon Go. Evolutie van een Pokémon in Pokémon Go.

Zoals eerder gezegd verzamel je de snoepjes door veel van dezelfde Pokémon te vangen en ze dan te verplaatsen naar de professor. Dit evolueren doe je vervolgens via de Pokéball onderin beeld en dan te kiezen voor Pokémon. Tik de gewenste Pokémon aan en kies voor Evolve. Met een mooie animatie bereikt de Pokémon zijn volgende stadium, waarna hij een stuk sterker geworden is. Het slimst is te wachten met evolueren totdat je een Lucky Egg hebt, want dan stijg je meteen een paar trainerslevels.

https://www.iculture.nl/tips/lucky-egg-pokemon-go/

#6 Vechten in een Gym

Leuk en aardig, dat vangen van Pokémon, maar het leukst is natuurlijk dat je er ook mee kunt vechten. Dit gebeurt in de Gyms. Vanaf het vijfde trainerslevel kun je deze Gyms bezoeken. Dit zijn meestal historische gebouwen en andere grote locaties, zoals het Monument op de Dam in Amsterdam of het Centraal Station. Zodra je level 5 bereikt hebt, kun je kiezen voor een team. De Gyms zijn dan ook al van veraf te herkennen aan de kleur: rood, blauw of geel. Je kunt zowel vechten in Gyms die behoren tot jouw team als bij een Gym van een ander team.

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-go-pokestops-gyms-ingress-intel/

Wat kan ik doen in een Gym?

Spelen tegen een Gym van jouw eigen team heeft meerdere voordelen. Je traint er niet alleen je eigen Pokémon mee waardoor ze sterker worden, maar je maakt ook de Gym zelf sterker. Elke Gym kan groeien in levels. Hoe hoger het level van een Gym, hoe meer Pokémon uit het overeenkomstige team er geplaatst kunnen worden. In het begin kun je maar één of twee Pokémon in een Gym plaatsen, maar als de locatie in niveau stijgt, kunnen spelers uit hetzelfde team meer Pokémon plaatsen. Hoe meer Pokémon er bij een Gym geplaatst zijn, hoe lastiger het wordt om deze over te nemen. Een Gym behoort namelijk tot een bepaald team totdat alle Pokémon uit die Gym verslagen zijn. Daarna kun je als rivaliserende team de Gym overnemen en jouw Pokémon daar plaatsen.

Wat is de beste tactiek voor een Gym-gevecht?

Het vechten zelf is vrij beperkt, maar er zit toch wat tactiek achter. Voordat het gevecht begint kun je tot zes Pokémon kiezen om met je mee te nemen en mee te vechten. Je ziet van tevoren tegen welke Pokémon je het op moet nemen, waardoor het belangrijk is om goede beslissingen te maken welke zes je gaat gebruiken. Hier gelden de beginselen van Pokémon: het type van de Pokémon bepaalt mede hoe krachtig een aanval is. Een water-Pokémon is bijvoorbeeld sterk tegen een vuur-Pokémon, terwijl het elektrische soort sterk is tegen een vlieg-Pokémon. Ook de CP-waarde is bij deze gevechten van belang.

Pokemon Go Psyduck Pokémon Go Gym battle

Je kunt tijdens een gevecht uit twee aanvallen kiezen. De ene aanval kun je onbeperkt gebruiken en voer je uit door op het scherm te tikken. De andere aanval doe je door je vinger op het scherm ingedrukt te houden. Deze aanval moet echter wel opgeladen worden, te herkennen aan het blauwe balkje. Elke sterke aanval heeft zijn eigen blauwe balk die automatisch volloopt naarmate het gevecht vordert. Wees dus slim en hou deze balk in de gaten en voer de genadeklap uit zodra je de kans hebt.

Ondertussen is het ook belangrijk om de aanvallen te blijven ontwijken. Dit doe je door naar links en rechts te vegen, vlak voordat de aanval van de tegenstander uitgevoerd wordt. Timing is hierbij belangrijk en een succesvolle ontwijkingsmanoeuvre is te herkennen aan het woord Dodged. Zodra je een aanval ontweken hebt, is het verstandig om meteen zelf ten aanval te gaan. Op deze manier heb je de hoogste kans van slagen bij een Pokémon-gevecht in Pokémon Go.

#7 Pokémon herstellen

Meer items in Pokémon Go.Als je je gewaagd hebt aan een lastige Gym, dan hebben je Pokémon waarschijnlijk schade opgelopen of zijn ze flauwgevallen. Hier komen twee soorten voorwerpen van pas: de Potions en Revives. Een Potion herstelt de HP-balk van je Pokémon met 20 punten, maar er zijn ook krachtigere varianten zoals de Super Potion die 50 punten herstellen. Is je Pokémon helemaal ten onder gegaan tijdens een wild gevecht, dan kun je de Revive gebruiken om hem weer tot leven te wekken en de HP-balk enigszins te herstellen. Vergeet deze stappen niet voordat je je opnieuw gaat wagen aan een nieuw Gym-gevecht, want anders maak je geen schijn van kans.

#8 De drie evoluties van Eevee

De Pokémon Eevee heeft wat bijzonders: Eevee is namelijk de enige Pokémon die kan evolueren in drie verschillende Pokémon. Zodra je een Eevee laat evolueren, wordt er willekeurig uit één van de drie versies gekozen. Je kunt echter wel zelf bepalen of Eevee evolueert in een Flareon, Vaporeon of Jolteon. Gebaseerd op de oudere Pokémon-aflevering De Strijdende Eevee Broers, geef je Eevee één van de volgende nicknames: Pyro voor Flareon, Rainer voor Vaporeon en Sparky voor Jolteon. Als je je Eevee één van deze namen geeft voordat je hem laat evolueren, verandert hij of zij in de bijbehorende Pokémon. Je kunt daarna de naam van de geëvolueerde Pokémon weer terug veranderen.

Lees ook onze uitgebreide review van Pokémon Go!

Bekijk ook

Review: Pokémon Go, een prachtig spel met nog veel verbeterpunten

Pokémon Go is nu een week uit en dat is lang genoeg om erg verslavend te zijn, blijkt uit mijn ervaringen. Toch zijn er nog wel een aantal verbeterpunten voor het spel.

#9 Nog wat slimme tips

PokéStops met Lure Module in Pokémon Go.Tot slot zijn er nog enkele kleine tips die handig van pas kunnen komen. Een PokéStop wordt bijvoorbeeld inactief zodra je er alle voorwerpen uitgehaald hebt. Na enige tijd is zo’n locatie echter weer bruikbaar, waardoor je opnieuw Pokéballs en andere voorwerpen kunt verzamelen. Keer dus regelmatig terug naar eerder bezochte locaties, helemaal als deze in de buurt zijn.

Vergeet bovendien je eieren niet. In PokéStops kun je eieren verzamelen die je moet uitbroeden via een Incubator. Standaard heb je een Incubator die je onbeperkt kunt gebruiken, maar je krijgt ook Incubators die bijvoorbeeld maar drie keer werken. Wil je snel eieren uitbroeden, plaats dan meerdere soorten eieren die een andere afstand vereisen in meerdere Incubators.

En over eieren gesproken: vanaf level 9 ontvang je ook Lucky Eggs. Deze zorgen ervoor dat je dertig minuten lang dubbele ervaringspunten (XP) voor je trainer kunt verzamelen. Als je zo’n Lucky Egg combineert met een Lure Module, Incense of het vechten in een Gym, stijgt je als trainer veel sneller in niveau. Hoe hoger het niveau van jou als trainer, hoe meer unieke Pokémon je weer tegenkomt. Bovendien is het verstandig om tijdens het gebruik van een Lucky Egg veel Pokémon te vangen en te laten evolueren, waardoor je nog meer ervaringspunten voor jou als trainer krijgt.

https://www.iculture.nl/tips/lucky-egg-pokemon-go/

We hebben een Pokémon Go-sessie via Facebook Live waar kijkers hun vragen konden stellen. Terugkijken? Dat kan via onze Facebook-pagina, maar ook via onderstaande video.

https://www.iculture.nl/gids/pokemon-go/

Lees onze belangrijkste artikelen en tips over Pokémon Go:

Pokémon Go speeltips

We hebben ook een aantal losse tips geschreven om de game nog slimmer te spelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
augustus 2016
Onderwerp
Categorie
Apps