Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Young People Having Fun Dancing At Party (c) Konstantin Chagin/Shutterstock

De beste iPhone- en iPad-spelletjes voor een feestje

iCulture zet de leukste iPhone- en iPad-apps voor een feestje op rij. Geschikt voor kinderen, barbecues, tuinfeestjes en drankspelletjes.

Young People Having Fun Dancing At Party (c) Konstantin Chagin/Shutterstock

Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet logisch om je iPhone te gebruiken voor een feestje, maar dat valt in praktijk reuze mee. Niet alleen kun je met je iPhone gemakkelijk de muziek regelen en lampen laten oplichten voor disco-effecten, ook kun je hem gebruiken voor partygames, bordspellen en andere groepsactiviteiten. In deze gids vind je leuke partygames waarmee je samen een gezellige avond kunt hebben, liefst onder het genot van wat drank.

Badland

Badland vier spelers iPad iPhoneHet enige ‘echte’ iPhone- en iPad-spel in deze lijst is Badland. Wat een leuke multiplayer heeft deze game waarin je een pluisje in de lucht houdt door op het scherm te drukken! Maximaal vier spelers nemen elk hun hoek in van het iPad- of iPhone-scherm en zorgen dat hun pluisje zolang mogelijk door een obstakelparcours komt. Allerlei items die je oppakt zorgen ervoor dat je vermenigvuldigt, kleiner wordt, groter wordt of (oeps!) overal aan vastplakt. Je bepaalt zelf welke levels worden gespeeld en over hoeveel rondes het klassement wordt bepaald. Potjes zelf zijn kort, maar Badland is zo leuk dat je het lang spelen.


What If…

What If.. spel voor iPhoneLeuke gesprekstof zorgt vaak voor veel gezelligheid en brengt een feestje vaak sneller op gang. Met het spel What If… moet je antwoord geven op een vraag, en je vervolgens zie je direct wat de rest van de spelers over de hele wereld daarop heeft geantwoord. De vragen zijn erg divers en na elke ‘wat als’ komt vaak een tegenstrijdige ‘maar’. Het spel wordt in principe gespeeld door één persoon maar het creëert wel genoeg stof om over na te denken en te discussiëren. Nadat je met ja of nee antwoord gegeven hebt op de vraag, zie je hoe de rest van de wereld daarover denkt. Er zijn meer dan 100.000 verschillende vragen en door coins te sparen in het spel kun je er nieuwe vragen bij kopen en het spel nog verder uitbreiden.


Heads Up!

heads upBeter bekend als de aloude party-klassieker ‘Wie ben ik?’. Je iPhone vervangt de beschreven sticker die je doorgaans op je hoofd geplakt krijgt. Het doel is simpel: raad wie je bent. Hiervoor krijg je meestal cryptische hints van de andere spelers. Ook kun je vragen stellen die je met ja of nee kunt beantwoorden. Heb je het antwoord goed? Draai dan de iPhone omlaag zodat je de score bij kunt houden. Geef je het op? Draai de iPhone dan omhoog om het opnieuw te proberen met een andere persoon.

Big Web Quiz

Big Web QuizAls je een Chromecast hebt en meerdere vrienden een iPhone bezitten, dan kun je met de app Big Web Quiz een quiz spelen die je altijd nieuwe vragen weet voor te schotelen. Dit spel geeft je allerlei soorten vragen. Zo kun je bijvoorbeeld de opdracht krijgen om drie gebouwen op volgorde van grootte te zetten. Of schat bijvoorbeeld het goede antwoord. Big Web Quiz is simpel maar afwisselend. Wie verliest krijgt trouwens een ezelmuts op zijn hoofd.


Evil Apples

Evil Apples spelSpelers van het spel Cards Against Humanity weten dat het altijd een succes is op een feestje. Het spel vol humor en oneindig veel antwoorden heeft echter nog geen iPhone-app, maar wees niet getreurd: Evil Apples heeft het kaartspel omgetoverd tot een iPhone-app.

Maak een spel aan en nodig je vrienden uit die de app ook hebben geinstalleerd. Je krijgt een melding wanneer je een kaart moet inleveren als antwoord op de zwarte kaart. Sleep je antwoord naar de zwarte kaart en zodra elke speler een kaart heeft ingezonden mag de jury (speler met de zwarte kaart) de winnaar uitkiezen. Het spel speel je met minimaal 3 mensen en wie het eerst 7 punten haalt is de winnaar. In de Evil Shop kun je voor nieuwe decks sparen, voor €9,99 koop je alle huidige en toekomstige decks af. Let op: het spel richt zich alleen op volwassenen en is niet geschikt voor kinderen.


Half a minute

half a minute“Hoofdstad van Frankrijk, die met dat lange monument en Disneyland?” “Parijs!” Mooi, op naar de volgende vier opgaven. Half a minute is als het gezelsschapsspel 30 Seconds. Elke speler krijgt een kaart met vijf opdrachten voor zich en moet die zo omschrijven dat teamgenoten ze raden. Voor elk geraden woord krijg je een punt. Zo strijden de teams om zo snel mogelijk aan een zelf aangegeven puntenaantal te komen. De applicatie is volledig gratis te gebruiken. Voor 89 cent haal je de reclame weg.