Google Maps-banner

Google Maps-update: overzichtelijke kaarten en meerdere bestemmingen

De Google Maps-app is voorzien van nieuwe kaarten, een oranje kleur voor levendige buurten en ondersteuning voor meerdere bestemmingen. Google test ook een optie waarbij je kaarten via Wi-Fi kunt binnenhalen.
Sjoerd Reitsma - · Laatst bijgewerkt:

Google heeft haar Google Maps-app voorzien van een aantal nieuwe functies. Zo zijn de kaarten nu een stuk overzichtelijker geworden met lichtere basiskleuren en grotere fonts. Google heeft ook een nieuw algoritme ontwikkeld waarbij buurten met veel winkels en restaurants op de kaart worden uitgelicht met een oranje kleur. Daarnaast is er een nieuwe functie die je meerdere bestemmingen toe laat voegen aan je route en test Google een Wi-Fi only-optie waarbij je kaarten enkel via Wi-Fi in kunt laden.

Google Maps - vernieuwde kaarten

Nieuwe kaarten en interessante buurten

Google heeft haar kaarten in de Google Maps-app een verbeterd uiterlijk gegeven. De randen langs wegen zijn bijvoorbeeld verdwenen, waardoor alles er een stuk minder druk uitziet. Ook zorgen lichtere kleuren en grote lettertypes ervoor dat belangrijke punten meer opvallen. Zo zie je eerder waar een hotel, park of metrostation is. Links zie je de oude kaart en rechts de nieuwe.

Google Maps - kleuren voor buurten - areas of interest

Ook heeft Google een nieuwe Areas of interest-functie toegevoegd waarbij interessante buurten met veel winkels, restaurants en bars, dankzij een speciaal algoritme oranje zijn gekleurd. Zo zie je in een stad die je niet kent direct waar leuke hotspots zijn. In deze video zie je hoe het werkt. Google heeft nog meer belangrijke plekken zoals ziekenhuizen, scholen en parken van subtiele kleuren voorzien, zo is het voor gebruikers makkelijker om dit soort plekken te vinden. In bovenstaande afbeelding zie je welke kleur voor welke plek dient op de kaart.

Meerdere bestemmingen en kaarten via Wi-Fi
Google Maps - Meerdere bestemmingen toevoegenNa een update voor Android eind juni, heeft Google nu ook in de iOS-app ondersteuning voor meerdere bestemmingen toegevoegd. Zo kun je meerdere bestemmingen aan je route toevoegen om makkelijker een tussenstop te maken. Nog even langs de Albert Heijn voordat je naar het Leidseplein fietst is nu zo ingesteld.

Met deze stappen kun je een tussenstop toevoegen:

  1. Zoek de locatie waar je heen wilt navigeren en tik rechtsonder in het scherm op de blauwe cirkel om je vervoersoptie te selecteren.
  2. Druk daarna rechtsonder in het scherm op de blauwe cirkel om de navigatie te starten.
  3. Als je vervolgens op het zoek-icoon tikt kun je een keuze maken uit verschillende tussenstop-opties of zoeken naar een tussenstop.
  4. Selecteer je tussenstop en kies onderaan het scherm voor extra stop.

Je kunt een tussenstop verwijderen door nog een keer op het zoek-icoon te drukken, of onderaan het scherm op het kruis te tikken. Je krijgt dan een scherm waarbij je de tussenstop kunt verwijderen of de navigatie kunt afsluiten.

Google is ook aan het testen met een Wi-Fi only-optie. Met deze nieuwe functie kun je het grootste gedeelte van de kaarten via Wi-Fi binnenhalen. Dat scheelt weer een hoop data, vooral op vakantie in het buitenland. Via een waarschuwing krijgen gebruikers die de optie momenteel al zien, dat er nog wel een klein gedeelte aan data gebruikt kan worden door Google Maps. Eerder bracht Google al ondersteuning uit om kaarten offline op te slaan. Bekijk onze tip om te zien hoe je dit kunt doen.

De nieuwe Google Maps-update is vandaag beschikbaar op het web en als update voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2016, 13:24
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, kaarten, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.