Pokémon Go voor de iPhone.

Pokémon Go breekt downloadrecord in App Store

Pokemon Go heeft een downloadrecord in de App Store gevestigd. Geen enkele app werd in de eerste week zo vaak gedownload.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Pokémon Go heeft een downloadrecord gevestigd in de App Store, aldus Apple. Nooit eerder werd een app in de eerste week zo vaak gedownload. Dat is een knappe prestatie, want Pokémon Go is in nog maar een beperkt aantal landen te downloaden, waaronder Nederland en België.

Pokemon Go op iPhone

In Nederland zouden al 2 miljoen inwoners de game spelen, zo bleek eerder deze week uit cijfers. Hoeveel spelers er wereldwijd zijn heeft ontwikkelaar Niantic nog niet bekendgemaakt. Ook Apple houdt zich daarover stil en meldt alleen dat het om een downloadrecord gaat. Google heeft nog niets bekendgemaakt over downloadcijfers.

De game is sinds 6 juli in de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland en Australië beschikbaar. Daarna volgden steeds meer landen. In Japan viel de launch samen met een sponsordeal met McDonalds; het is tot nu toe het enige land waar dat het geval is.

Pokemania

Het downloadrecord komt op een goed moment voor Apple, nu er steeds meer geluiden zijn dat gebruikers moe van apps zijn geworden. Veel gebruikers hebben maar een handjevol apps geïnstalleerd, waaronder het bekende rijtje Facebook, Instagram en WhatsApp (allemaal eigendom van Facebook). Voor andere ontwikkelaars is het vrij lastig om een plekje op het homescreen te veroveren. Maar het kán wel, zo blijkt uit de gekte rond Pokémania.

Pokemon Go App Store zoekopdrachtenOok in de Nederlandse App Store is de gekte goed te zien: bijna de volledige lijst met trending zoektermen wordt ingenomen door varianten op Pokémon Go, waarbij opvalt dat mensen bijzondere variaties hebben bedacht. Heette de game nou Pockemon, Polemon of Pokeman? Wij weten het ook niet meer…

Apple zal flink meeprofiteren van de inkomsten uit Pokémon Go. Met de 30% die de makers van de game moeten afdragen zou Apple in de komende 12 tot 24 maanden wel eens $3 miljard extra kunnen verdienen, zo schat investeringsbank Needham.

Meer Pokémon Go info

Lees onze belangrijkste artikelen en tips over Pokémon Go:

Pokémon Go speeltips

We hebben ook diverse speeltips, voor mensen die verder willen komen in de game:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2016, 10:45
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.