Pokemon: Dragonair toevoegen aan Pokedex

De beste apps om bijzondere Pokémon te vinden

Het lijkt wel alsof iedereen Pokémon Go speelt. Maar het vinden van bijzondere Pokémon is niet eenvoudig en chatten met anderen kan niet. Gelukkig zijn er een aantal apps die dit wel mogelijk maken. Hier vind je de beste apps voor Pokémon Go op een rijtje.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Er zijn al 2 miljoen Nederlandse Pokémon-trainers, die druk bezig zijn om hun verzameling compleet te maken. Maar hoe kom je in contact met andere spelers van Pokémon Go, hoe vind je zeldzame Pokémon en waar kun je bijzondere foto’s met gelijkgestemden delen? Er verschijnen allerlei apps en websites die je bij het spelen van Pokémon kunt gebruiken. Leuk, want zo wordt de ervaring nog weer wat verder uitgebreid.


Pokemon: Dragonair toevoegen aan Pokedex

Pokémon Go-apps: haal nog meer uit het spel

Spring meteen naar de app of dienst waarover je meer wilt weten:

 1. GoSnap: foto’s delen van bijzondere plekken
 2. Go Radar: live kaart met jouw favoriete Pokémon (nieuw!)
 3. FastPokeMap: vervanger van het populaire PokeVision (nieuw!)
 4. PokeAlert: App die met kleurcodes aangeeft hoeveel tijd je nog hebt
 5. PokéLoke: betaald scannen naar Pokémon
 6. Poke Radar: zoeken naar zeldzame Pokémon
 7. Radar voor Pokémon Go: Nederlandse app voor zeldzame Pokémon
 8. PokéVision (update): bijna realtime kijken waar Pokémon te vinden zijn
 9. Pokemap: een onofficiële kaart, gebaseerd op een hack
 10. GoChat: een app om te chatten, momenteel tijdelijk offline
 11. RazerGo: een website en app om te chatten met andere spelers
 12. Willow: een app met allerlei nuttige informatie over Pokémon
 13. Ingress: voorloper van Pokémon Go
 14. PokeDetector (nieuw!): waarschuwt met notificatie als jouw favoriete Pokémon binnen een straal van 50 meter zit
 15. Pokemon Go IV calculator (nieuw!): bereken wat jouw sterkste Pokémon is op basis van de Appraise-functie
 16. Nog meer Pokémon Go-apps

#1 GoSnap

Nu Pokémon Go uit is, krijg je talloze prachtige beelden te zien. Zo verschijnen Pokémon op de vreemdste plekken en krijg je soms hilarische foto’s. Leuk, maar waar kun je die nu eigenlijk kwijt? In GoSnap. In deze app kun je al je screenshots delen, die van anderen liken, hashtags toevoegen en ze op de kaart plaatsen. Een soort Instagram voor Pokémon Go dus.


#2 Go Radar

Go Radar is de enige live map-app die nog wel goed lijkt te werken. Voor zolang het duurt natuurlijk, want Niantic zal proberen om elke radar-app zo snel mogelijk onbruikbaar te maken. In Go Radar geef je aan wat jouw favoriete Pokémon zijn en welke voor jou gangbaar zijn. Vervolgens kun je met een schakelaar afwisselend aangeven wat je wilt zien: alleen favorieten, geen gangbare, of alle. Je kunt ook zelf bepalen welke notificaties je wilt zien.


#3 FastPokeMap

FastPokeMap is hét alternatief voor PokeVision, de website die ooit mateloos populair was voor het vinden van bijzondere Pokémon. De maker van FastPokeMap heeft via Twitter precies uitgelegd hoe hij deze nieuwe website heeft gemaakt. Op 7 augustus bracht hij de eerste beta uit en sindsdien verbetert hij de kaarten steeds meer. Handig aan FastPokeMap is dat je alleen de Pokémon ziet die op loopafstand zijn. Je kunt ook inzoomen, zodat je ziet of er op fietsafstand nog iets leuks te vangen valt. Nadeel is dat de kaarten wel erg druk zijn, omdat er allerlei icoontjes op staan van winkels, huisnummering en meer.

FastPokeMap

FastPokeMap


#4 PokeAlert

PokeAlert laat live Pokémon op de kaart zien en gebruikt daarbij kleurcodes. Groen betekent dat je nog alle tijd hebt om er naartoe te lopen, oranje dat je moet opschieten en rood dat de Pokémon bijna verdwijnt van de kaart. Je kunt filteren, zodat je alleen de specifieke Pokémon te zien krijgt die je wilt vangen. Onder elke locatie staat een timer, zodat je weet of het zin heeft om te gaan rennen. Gebruikers in de App Store zijn redelijk positief over deze app, wij hadden gemengde resultaten met het filteren. De app toont met cartoon-achtige plaatjes om welke Pokémon het gaat.


#5 PokéLoké

PokéLoké klinkt als een goed idee: je krijgt een notificatie als jouw favoriete Pokémon in de buurt is, ook als deze app niet actief is op je scherm. Toch beviel deze app ons minder goed: om de locatie van jouw favoriete Pokémon op te vragen moet je een betaalde scan uitvoeren, waarbij je €0,99 betaalt voor 10 scans. Het grootste probleem is echter dat het zoekgebied veel te groot is: je kunt te zien krijgen dat jouw favoriet Pikachu aan de andere kant van de stad zit en dat je nog 1:13 minuut hebt om er te komen. Daardoor is de app niet goed bruikbaar. Wij gebruiken liever apps die meteen verklappen waar je moet zoeken.


#6 Poke Radar

Het is natuurlijk de bedoeling dat je alle 150 Pokémon in het spel vangt, maar je komt vaak dezelfde soorten tegen. Ben je alle Pidgey’s, Ratata’s en Spearow’s zat? Dan is Poke Radar een goede app om te installeren. Hiermee kun je namelijk specifieke Pokémon in de buurt vinden, maar ook zoeken waar die Onix nu toch verschijnt. Alle informatie wordt door de gebruikers ingestuurd, waardoor er op sommige plaatsen minder Pokémon op de radar te vinden zijn. Maar alle bee(s)tjes helpen!


#7 Radar voor Pokémon Go

Vergelijkbaar met Poké Radar is Radar voor Pokémon Go. Deze app is echter gemaakt door Nederlanders. Ook hier wordt alle informatie ingestuurd door spelers en kun je precies zien waar je favoriete Pokémon zit.


#8 PokéVision (update)

Geen app maar een website, die steeds moeilijker te bereiken is vanwege het grote aantal gebruikers. PokéVision vertelt je precies waar er Pokémon zijn op het moment dat je kijkt. Ook staat er hoe lang ze daar nog zitten, waardoor je weet of het nut heeft om die kant op te gaan lopen. Overigens zit er wel een kleine vertraging in de kaart, waardoor je soms al Pokémon kunt zien terwijl ze nog niet op deze kaart staan.

Pokemap op MacBook

Update 31 juli: PokéVision is (tijdelijk?) gestopt op verzoek van Nintendo en Niantic. Het is onzeker of ze nog weer van start gaan.

Pokevision-kaart


#9 Pokémap

Er zijn ook fans die zelf hacks maken om verder te komen met Pokémon. Eén daarvan is bijvoorbeeld AHAAAAAA, een groep ontwikkelaars die een kaart maken met álle Pokémon live op een kaart, plus de optie om Gyms en Pokéstops te zien. Een leuk project, maar wel tegen de regels van Niantic in. Hiervoor is namelijk de server gehackt, om zo de informatie te verkrijgen. Het gevaar is dat Niantic je uit het spel verband als je deze software gebruikt, wat ze bij Ingress in vergelijkbare gevallen ook al hebben gedaan. Gebruik van deze kaart is dus wel op eigen risico.

Pokemap op MacBook


#10 GoChat

GoChat appGoChat is een probleemgeval in ons lijstje. De maker van de app is overvallen door het succes en zegt dat hij failliet dreigt te gaan. Momenteel heeft hij de GoChat-app uit de App Store gehaald, maar mocht je de app al geïnstalleerd hebben dan kun je deze terugvinden bij je downloadhistorie in iTunes. Fabrikant Razer is bezig met een eigen chat-app voor Pokémon Go (zie verderop). Tot die tijd zul je het met deze moeten doen.

Eén van de nadelen van Pokémon Go is dat je niet met anderen kunt praten tijdens het spelen, tenzij je allemaal bij elkaar bent. Met GoChat kun je dat juist wel, maar de app bevat nog meer interessante features. Zo kun je elkaar ook opzoeken, door naar een Pokéstop of Gym te lopen. Zodra je daar in de buurt bent, kun je met andere spelers kletsen. Daarnaast kun je je vrienden toevoegen aan de app en privéberichten sturen.

We hebben de downloadlink tijdelijk weggehaald omdat de app momenteel niet beschikbaar is.


#11 RazerGo

Razer is fabrikant van computers en accessoires gericht op gamers. Ze hebben echter ook een chatdienst genaamd RazerGo, waarmee je kunt chatten met andere Pokémon Go-spelers. Je kunt de dienst gebruiken via de website, maar ook via de beschikbare app. RazerGo is te gebruiken op iOS en Android en moet volgens Razer dé plek worden waar je met andere spelers kletst. De app weet je locatie en zorgt dat je binnen een straal van 5, 100 en 1000 kilometer ziet wie er in de buurt is. Je kunt ook meedoen aan publieke chats, alleen praten met leden van je eigen team (rood, blauw of geel) of 1-op-1 gesprekken voeren. Verder is Razer van plan om spelers de mogelijkheid te geven beacons te plaatsen, waarbij er op locatie een speciale chatroom aanwezig is.


#12 Willow

Willow voor Pokémon Go.De app Willow is een handig hulpmiddel om meer te weten te komen over alle Pokémon uit Pokémon Go. Welke Pokémon komen uit welke eieren en hoeveel snoepjes heb je nodig om je favoriete Pokémon te laten evolueren? Deze app vertelt het je.

Je leert alles over de aanwezige Pokémon, van welk type ze zijn en wat hun zwaktes zijn. Dit is niet alleen handig in de Gyms in Pokémon Go, maar kan ook nog eens van pas komen in de traditionele Pokémon-games. Je kunt in de app filteren op Pokémon, Type en Eieren en je ziet ook hoe zeldzaam een Pokémon is. Er hangt wel een klein prijskaartje aan deze app, maar alle nuttige informatie kan behoorlijk van pas komen als je op zoek gaat naar sterke Pokémon. Jammer vinden we dat je geen afbeelding te zien krijgt van de betreffende Pokémon.
#13 Ingress

Misschien verrast deze app je een beetje, maar Ingress kan daadwerkelijk veel toevoegen aan je Pokémon Go-ervaring. De app is namelijk een soort voorloper van het populaire spel en ook ontwikkelt door Niantic. Bovendien heeft Niantic veel van de Portals uit Ingress omgezet naar Gyms en PokéStops, maar je kunt op de kaart ook vinden waar waarschijnlijk veel Pokémon zitten.

Ingress Live Web Map

Zie je veel stippen op de kaart, dan betekent dit dat er veel ‘XM’ is. Die zogeheten XM vertaalt zich in Pokémon Go naar gebieden met veel van de beestjes die je moet (en wilt) vangen. Een betere kaart is er bijna niet!

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-go-pokestops-gyms-ingress-intel/


#14 PokeDetector

Ben je het beu dat je batterij door Pokémon zo snel leeg gaat, omdat je de game steeds geopend moet hebben? PokeDetector probeert daar iets aan te doen. Je geeft in de app aan welke Pokémon je wilt vangen en laat PokeDetector vervolgens op de achtergrond draaien. Je ontvangt een notificatie als jouw favoriete Pokémon binnen een straal van 50 of 100 meter opduikt, zodat je genoeg tijd hebt om er naartoe te lopen.


Pokemon Go IV calculator

Bereken hoe sterk jouw Pokémon is, via de nieuwe Appraise-functie in Pokémon Go. De teamleider geeft daarin cryptische antwoorden, die deze webpagina omzet naar een duidelijk percentage. Een IV-rating van 80% of hoger is goed, zwakkere Pokémon kun je beter weggeven aan de professor.

Pokémon Go IV calculator


Pokédates: dating voor Pokémon Go spelers

Nog meer Pokémon Go-apps

Er zijn nog veel meer ontwikkelaars die proberen in te spelen op de Pokémon Go-hype:

 • LureSquad: Deze website probeert munt te slaan uit het succes van Pokémon Go. Met deze website kunnen bedrijven in contact komen met nieuwe klanten. Eigenaren van een bedrijf kunnen een PokéStop registreren en vervolgens een beloning aanbieden als je een Lure-module plaatst, bijvoorbeeld een kop koffie of 10% korting. Via de kaart zoek je PokéStops in de buurt en kun je zien of bedrijven een Lure willen hebben. Ook in Nederland zagen we via deze website een aantal zeldzame Pokémon, maar nog geen kortingen van bedrijven. Bezoek de website via Safari op je iPhone.
 • Google Maps: In het spel zie je het stratenpatroon, maar je weet niet altijd in welke richting je moet lopen. Met Google Maps plan je gemakkelijk een route naar een Lure of Gym.
 • Zoek mijn vrienden: Met de standaard Zoek Vrienden-app kun je eenvoudig voor korte tijd je locatie delen. Handig als je in een groep gespreid op pad gaat om zo je kansen te vergroten om een zeldzame Pokémon te vinden.
 • PokéDates: Natuurlijk zijn er ook al datingdiensten bedacht voor Pokémon Go-spelers. Met Pokédates kunnen single trainers met elkaar afspreken bij een PokéStop of Gym, om vervolgens samen Pikachu’s, Squirtles en Mewtwo’s te gaan vangen. De dienst regelt alles voor je: van de meest nabije PokéStop tot het vinden van een geschikt tijdstip. Aan de hand van enkele vragen bepaalt de site welke spelers het beste bij elkaar passen. Nu maar hopen dat je geen jaloerse date ontmoet, die je je unieke Pokémon niet gunt.
 • PokeMatch – meet new trainers: Op zoek naar een leuke Pokédate? Deze app combineert Tinder met Pokémon Go, waardoor je gericht kunt zoeken naar andere mensen die geïnteresseerd zijn in Pokémon en open staan voor een leuke date. Dan weet meteen wat jullie samen op de eerste date kunnen gaan doen.

Nog meer Pokémon Go-info

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Bekijk ook

Pokémon voor beginners: zo ga je van start

Hoe begin je met Pokémon Go? Hoe vang je je eerste Pokémon en wat zijn gyms en Pokéstops? Hoe werkt een Lucky Egg? Wij leggen het je uit, zodat je direct aan de slag kunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!