Dit is de vernieuwde Plex-app voor de Apple TV

Nu voor iedereen beschikbaar
Plex heeft de nieuwste versie van haar Apple TV-app uitgebracht. De app heeft een geheel nieuw design met een nieuwe navigatie, die ook helemaal zelf aan te passen is.

Plex is een veelgebruikte mediaspeler voor het bekijken van films, series en audiobestanden in je eigen netwerk. Eerder was al bekend dat Plex overstapt naar een mpv-videospeler, in plaats van Apple’s eigen videospeler. Voor betatesters van Plex is nu de vernieuwde versie van de Apple TV-app beschikbaar, die op een groot aantal punten veranderd is.

Update 10 april: De vernieuwde Plex-app voor de Apple TV is nu voor iedereen beschikbaar. Je vindt de update in de App Store op de Apple TV. Hieronder lees je nog wat er allemaal nieuw is.

Plex op Apple TV vernieuwd

De grootste verandering is te zien in de navigatie van de app. In plaats van een menu aan de bovenkant van de app, zoals heel veel Apple TV-apps hebben, kiest Plex nu voor een menu aan de zijkant. Je kan hier snel naar je startscherm of naar het overzicht van films, series en muziek. Het zijmenu is helemaal zelf aan te passen, dus je bepaalt zelf welke onderdelen wel en niet in het menu staan. Heb je geen foto’s of muziek in je bibliotheek, dan schakel je dit gewoon zelf uit. Je kan ook zelf de volgorde bepalen waarin het menu ingedeeld is.

Plex Apple TV met menu.

Op elke type pagina vind je bovenaan knoppen voor aanbevolen content en je eigen bibliotheek. Je kan ook zelf instellen voor welke weergave je kiest, bijvoorbeeld de rasterweergave. Per contenttype onthoudt de app welke weergave je als laatst gebruikt hebt, dus je hoeft om te wisselen op minder knoppen te drukken. De vernieuwde interface is onder andere doorgevoerd zodat je op alle apparaten dezelfde ervaring krijgt.

Plex op Apple TV aanpassen.

De nieuwe interface is beschikbaar voor betatesters van de Apple TV-app. Ben je nog geen betatester maar wil je dat wel, dan lees je op de website van Plex instructies over hoe je je aan kan melden. Wil je meer weten over de achtergrond van dit nieuwe design? Lees dan de blog op de Plex-website.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 10 april: De vernieuwde Plex-app voor de Apple TV is nu voor iedereen beschikbaar.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.