Plex Cloud

Plex komt met nieuwe videospeler voor iOS en Apple TV voor meer flexibiliteit

Plex test een nieuwe videospeler voor de iOS- en Apple TV-apps. De nieuwe speler ondersteunt veel meer videoformaten en andere verbeteringen. De speler is voor nu alleen nog beschikbaar voor betatesters.

Plex is een populaire mediaplayer voor al je eigen video- en audiobestanden. Plex is beschikbaar voor de Mac, pc, iOS en Apple TV, maar het type videospeler die de app op deze platformen gebruikt verschilt onderling. In de Plex Media Player voor Windows en macOS maakt Plex gebruik van mpv, de opensourcemediaspeler. Vanaf de beta voor iOS en Apple TV wordt deze zelfde mpv-speler gebruikt.

Plex over naar mpv op iOS en Apple TV

De mpv-speler vervangt Apple’s eigen AVPlayer. Het voordeel van de AVPlayer is dat deze makkelijk te gebruiken was, maar op bepaalde punten is hij wel erg beperkt. De nieuwe mpv-speler ondersteunt meer videoformaten. Daarnaast komt er een nieuwe vormgeving voor de videospeler op de Apple TV, zodat je beter kan bladeren met thumbnails en makkelijker audio en ondertiteling wisselen. Bovendien brengt de nieuwe videospeler een hogere beeldkwaliteit.

Plex alle apparaten

De nieuwe videospeler wordt automatisch geselecteerd (mits ingeschakeld), maar er zijn nog wel uitzonderingen. Voor bijvoorbeeld LiveTV en HDR-video’s schakelt de speler nog terug naar Apple’s AVPlayer. Dat is ook het geval bij het gebruik van AirPlay en Picture in Picture. Plex probeert de komende tijd deze uitzonderingen verder te beperken. Er wordt bijvoorbeeld al gewerkt aan ondersteuning voor HDR-video’s. Een vereiste is wel dat het toestel gebruik moet maken van iOS 11 of nieuwer.

De nieuwe videospeler is nu beschikbaar als beta. Ben je nog geen betagebruiker van Plex, dan kan je je aanmelden via het forum van Plex. Je moet ook Plex Pass-gebruiker zijn. Je kan het vervolgens in- en uitschakelen via de geavanceerde instellingen van Plex. Meer informatie over deze vernieuwde speler en de ondersteunende formaten vind je op de site van Plex.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2018, 11:56
Bron Bron Plex
Via Via Tweakers
Categorie Apps
Onderwerp plex
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.