carplay-groot

Pioneer wil CarPlay in nieuwe en bestaande auto’s integreren

Pioneer, fabrikant van navigatie- en audiosystemen voor auto's, denkt na over integratie van CarPlay in bestaande en nieuwe producten.

carplay-grootBegin deze maand introduceerde Apple CarPlay, een oplossing om je iPhone veiliger in de auto te kunnen gebruiken. De eerste modellen van fabrikanten als Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo komen nog dit jaar op de markt. Mercedes-Benz heeft tot nu toe als enige ook ondersteuning voor oudere modellen aangekondigd. Maar bij alle andere fabrikanten is de functionaliteit alleen in nieuwe auto’s beschikbaar. Voor die mensen die CarPlay ook in hun huidige auto willen gebruiken, gloort er hoop: elektronicafabrikant Pioneer zegt na te denken over de mogelijkheid om CarPlay in nieuwe en bestaande systemen te integreren.

Dat heeft een medewerker van Pioneer’s klantenservice losgelaten tegenover een klant, meldt MacRumors. Dit nieuws is met name interessant omdat het de beschikbaarheid van CarPlay in een veel groter aantal auto’s mogelijk maakt. Pioneer maakt onder meer navigatie- en audiosystemen die later in auto’s ingebouwd kunnen worden.

Of Apple blij is met deze ontwikkeling is nog maar de vraag. Er wordt gezegd dat het bedrijf de CarPlay-integratie langzaam wil uitrollen. Dit om eventuele knelpunten en met name veiligheidszaken te kunnen aanpakken voor de massa er gebruik van maakt.

CarPlay maakt het mogelijk om je iPhone eenvoudig aan het entertainmentsysteem voor auto’s te koppelen en op het dashboardscherm weer te geven. Hiermee kun je onder meer via Siri muziek luisteren, telefoneren en navigeren. De technologie leunt sterk op Siri, maar daarmee ontbreekt vooralsnog ook meteen de Nederlandse ondersteuning. In Nederland staan er voorlopig dan ook geen auto’s met CarPlay-ondersteuning in de showrooms.

Lees meer: dossier CarPlay

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2014, 10:49
Categorie iOS
Onderwerpen carplay, pioneer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.