Mercedes gaat CarPlay in bestaande auto’s integreren

Mercedes-Benz wil CarPlay ook beschikbaar stellen voor eerder uitgebrachte auto's.

CarPlay header

Apple’s CarPlay zal worden geïntegreerd in een select aantal nieuwe auto’s, maar een aankondiging van Mercedes-Benz wijst er op dat ook oudere auto’s met de techniek aan de slag kunnen. De fabrikant zegt CarPlay voor het einde van het jaar beschikbaar te stellen voor bestaande auto’s. Eerder verkochte Mercedes-wagens kunnen waarschijnlijk met een software-update alsnog CarPlay-ondersteuning krijgen.


carplay-grootDe aankondiging is goed nieuws voor bezitters van een Mercedes, maar ook voor andere automobilisten. De beloofde CarPlay-update wijst er namelijk op dat fabrikanten CarPlay voor iedereen beschikbaar mogen stellen. Er zijn geen afspraken met Apple gemaakt om de autofunctie tot nieuwe modellen te beperken.

Het is vooralsnog onbekend hoe Mercedes de CarPlay-functionaliteit exact beschikbaar zal stellen. Vermoedelijk is er minstens een bepaald soort dashboard in de auto vereist – CarPlay draait bovenop het veelgebruikte QNX. De verwachting is daarom ook dat niet iedere auto ondersteund zal worden. Volvo en Ferrari, twee fabrikanten die ook hun CarPlay-functionaliteit hebben gedemonstreerd, hebben nog niks gezegd over integratie in bestaande auto’s. Andere automakers hebben nog niks over CarPlay bekendgemaakt.

CarPlay toont een aangepaste versie van iOS, die vanaf je iPhone naar het autodashboard wordt gestreamd. Hiermee krijg je toegang tot Apple’s eigen iOS-app, maar ook applicaties van ontwikkelaars. Het maken van een CarPlay-app is vrij makkelijk, aldus de maker van iHeartRadio. Hij mocht voor het maken van de app vroegtijdig aan de slag met de CarPlay-SDK.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.