Apple onderzoekt slimmere stappenteller voor iWatch

Een nieuwe patentaanvraag van Apple beschrijft hoe een stappenteller in de iWatch slimmer je data om je pols kan registreren.

iMe iWatch concept 4Steeds meer berichten wijzen er op dat Apple’s iWatch meer zal worden dan een simpel horloge. Met behulp van sensoren en flink wat fitnessexperts moet het Apple-horloge continu je gezondheid bijhouden en extra informatie verschaffen bij het sporten. Vandaag hebben we een nieuw bewijsstuk voor Apple’s gezondheidsplannen: een pas onthulde patentaanvraag, waarin verbeteringen voor een stappenteller aan je pols worden beschreven.


Het Apple-patent beschrijft hoe een stappenteller kan worden geoptimaliseerd, om zo met meer precisie je gewandelde afstanden in beeld te brengen. Dit is volgens Apple bijvoorbeeld mogelijk door gemeten piekmomenten bij elkaar op te tellen, of door een minimumbeweging in te stellen voordat een stap wordt meegerekend. Apple verwijst hierbij specifiek naar een stappenteller die je om een pols draagt. Deze staan er om bekend soms onbedoeld stappen te registreren, zo blijkt uit bijvoorbeeld een uitspraak van activiteitentracker-maker Fitbit:

De Fitbit Flex is een activiteitensensor voor om je pols. Er zijn veel situaties waarin je handen bewegen, maar je lichaam niet. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld drumt, kookt of zelfs een baby helpt met boeren. De Flex kan deze extra stappen af en toe meetellen om je punten te geven, omdat de tracker denkt dat je actief bezig bent.

Apple verwijst op geen moment in het patent naar een horloge zoals de iWatch, maar de beschreven systemen hangen nauw samen met wat we tot nu toe over de iWatch hebben gehoord. Alles wijst er immers op dat de iWatch met sensoren je gezondheid in de gaten zal houden – een bezigheid waarbij een stappenteller vanzelfsprekend lijkt. Een stappenteller is in veel bestaande fitnessarmbanden ook standaard.

Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 maart 2014 om 12:01
Onderwerp
Categorie
iDevices
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.