Philips Hue Outdoor sensor

Philips Hue Outdoor bewegingssensor voor buitenshuis komt eraan

Signify werkt aan de Philips Hue Outdoor sensor, bewegingssensor voor gebruik buitenshuis. Dit is een outdoor-variant van de al bestaande bewegingssensor. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen buiten inschakelen als er iemand over het tuinpad loopt.

Philips Hue Outdoor sensor

De Philips Hue bewegingssensor is een van de beste die je met HomeKit kunt gebruiken. De huidige sensor is al geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer en keuken en heeft een rating van IP42. Maar hij is niet bedoeld om in de stromende regen te gebruiken. Daar komt nu verandering in met de nieuwe Philips Hue Outdoor sensor, die bij goedkeuringsinstantie FCC is opgedoken. De nieuwe sensor krijgt de naam ‘Hue Outdoor sensor’ en is in feite een robuuster uitgevoerde versie van de huidige bewegingssensor. Met een IP54-rating is de nieuwe sensor niet zo waterbestendig als hedendaagse iPhones, maar hij overleeft wel een buitje. Onderdompeling in een vijver in de tuin is echter niet de bedoeling.


Signify introduceerde eerder al tuinverlichting voor Philips Hue, zoals een lichtslang en losse lampjes. Deze zijn inmiddels te koop; voor de sensor zullen we nog even moeten wachten. De goedkeuring door de Amerikaanse toezichthouder FCC maakt duidelijk dat het product zo goed als klaar is.

Philips Hue Outdoor sensor

Je kunt de sensor gebruiken als bewegingssensor om de lampen aan te doen als je voorbij loopt. Wel heb je daarbij het probleem dat er af en toe ook een kat of vogel voorbij kan komen, die de sensor activeert. Je kunt er ook omgevingslicht en temperatuur mee meten, zodat je je HomeKit-automatiseringen erop af kunt stemmen.

Philips Hue Outdoor sensor

Ook kun je in de Woning-app dan zien hoe warm het is en zorgen dat de lampen aan gaan op het moment dat het buiten donker wordt – ideaal voor de komende periode waarin ‘s avonds steeds vroeger de duisternis invalt. De sensor gebruikt zoals voorheen Zigbee om te communiceren met je hub.

De normale Philips Hue Bewegingssensor ligt voor ca. 40 euro in de winkels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2018, 11:18
Categorie Accessoires
Onderwerp philips hue
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.