philips-hue-lux-naast-hue

Philips Hue krijgt deze herfst HomeKit-ondersteuning

In de herfst van 2015 ondersteunen de Philips Hue-lampen officieel HomeKit. Dat is nu alvast goed nieuws voor iOS 9.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

philips-hue-lux-naast-hueDe Philips Hue-lampen ondersteunen vanaf deze herfst officieel HomeKit. Dat heeft Philips vandaag bekendgemaakt. De HomeKit-ondersteuning zorgt ervoor dat je de verlichting bijvoorbeeld met Siri kunt bedienen. Bestaande lampen zullen hiervoor geschikt zijn.

De timing van Philips is opmerkelijk: later vandaag begint Apple’s WWDC-keynote, waarbij we het laatste nieuws over onder andere iOS 9 te horen krijgen. HomeKit speelt daarbij volgens geruchten een belangrijke rol: Apple introduceert in iOS 9 een nieuwe Home-app, waarmee het mogelijk is om slimme apparaten te bedienen. De aankondiging van Philips doet vermoeden dat de Hue-lampen een belangrijke rol spelen bij de keynote van Apple vanavond.

Philips belooft om meer over de HomeKit-ondersteuning te vertellen in september. Dit is dezelfde maand waarin Apple doorgaans nieuwe iOS-updates uitbrengt. De afgelopen weken had Philips al een paar hints laten vallen over de ondersteuning voor HomeKit, maar het is nu voor het eerst officieel bevestigd.

Je kunt met behulp van een Mac en onofficiële methode HomeKit al werkend krijgen met de Hue-lampen. We hebben dit hobbyproject zelf nog niet kunnen testen. Enige technisch aanleg lijkt wel vereist.

Lees ook: Dossier HomeKit

De Philips Hue-lampen zijn op het moment te bedienen vanuit een losse iPhone-app. Hiermee kun je de lichten aan- of uitzetten en de kleur van het licht aanpassen. Door Hue te koppelen met andere apps en diensten automatiseer je de verlichting in huis. Lees ook onze review van Philips Hue.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2015, 17:02
Categorie Diensten
Onderwerpen homekit, philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.