Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Zit mijn haar nog goed? Pearl geeft je een spiegel in de Mac-menubalk

Even snel checken hoe je eruit ziet en of je haar nog goed zit? Met de eenvoudige Mac-app Pearl heb je een spiegel in je menubalk.

De camera op een Mac is niet alleen handig voor videogesprekken, maar ook om even snel te kijken of je haar nog goed zit. Alhoewel, snel? Je moet nu bijvoorbeeld eerst FaceTime, Photo Booth (of een andere app) starten om de camera te activeren en jezelf te kunnen zien. Dankzij de gratis Mac-app Pearl (link) kan dat veel sneller en eenvoudiger.


Pearl voor Mac: spiegel in je menubalk

Pearl voor Mac is spiegel in je menubalk

Pearl is een doodeenvoudige app zonder enige poespas. Het heeft slechts één functie en daarmee is het ook gezegd. De app nestelt zich in de menubalk op je Mac en geeft je met één muisklik een preview van je camera, alsof je voor de spiegel staat. Zo kun je in één oogopslag checken of je haar nog goed zit voor als je straks de deur uit gaat.

Pearl heeft als pluspunt ten opzichte van andere apps dat het nauwelijks processorkracht en batterijduur kost. De camera wordt alleen geactiveerd als je het inschakelt. Ook handig is dat je Pearl precies op de plek kunt zetten die jij wilt, door de opties in de menubalk van macOS aan te passen.

Bekijk ook

Zo pas je de Mac-menubalk aan

In macOS kun je de icoontjes in de menubalk aanpassen. Je kunt opties weghalen en anders rangschikken. In deze tip lees je stap voor stap hoe dit werkt.

via Lifehacker

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Sonoma (macOS 14), macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen. Zo vind je bijvoorbeeld Stage Manager zowel op macOS als iPadOS en kun je dankzij Universal Control een iPad en Mac tegelijkertijd aansturen met je muis en toetsenbord.

macOS

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.