BetterTouchTool voor Mac met Touch Bar-ondersteuning

BetterTouchTool laat je de Touch Bar nog verder personaliseren

De aankomende versie van BetterTouchTool geeft gebruikers van de nieuwe MacBook Pro nog meer mogelijkheden om de Touch Bar te personaliseren. Voor de durfals is alvast een vroege testversie te downloaden.

De Touch Bar van de Apple onthult nieuwe MacBook Pro met Touch Bar in zilver en spacegrijs”>nieuwe MacBook Pro biedt allerlei handige functies, zoals directe toegang tot emoji en contextafhankelijke knoppen in officiële Apple-apps. Maar de kracht zit ‘m juist daarin dat je het nieuwe aanraakgevoelige schermpje met allerlei Touch Bar-apps nog functioneler kan maken. Wie nog méér flexibiliteit wil, kan eens kijken naar BetterTouchTool, een app die je al langer veegbewegingen en snelkoppelingen liet personaliseren. In een vroege testversie is nu alvast ondersteuning voor de Touch Bar toegevoegd.

BetterTouchTool voor Mac met Touch Bar-ondersteuning

BetterTouchTool ondersteunt Touch Bar

Deze testversie laat gebruikers allerlei nieuwe functionaliteit toevoegen aan de Touch Bar. Zo kun je met een aparte knop apps die op de voorgrond staan eenvoudig naar een ander bureaublad verplaatsen. Andere mogelijkheden zijn het weergeven of verbergen van een specifieke app, of meteen een screenshot maken. Net als in de reguliere versie van de app, kun je alle knoppen en mogelijkheden aan je eigen voorkeuren aanpassen. Daarmee lijkt BetterTouchTool een must-have voor de power-user die een MacBook Pro met Touch Bar heeft.

BetterTouchTool voor Mac met Touch Bar-ondersteuning

Widgets en bugs
De ondersteuning voor de Touch Bar maakt deel uit van de (pre-)alphaversie van de app. De ontwikkelaar waarschuwt dan ook alvast dat er problemen aanwezig zijn. Proberen is dus op eigen risico. Op zijn blog somt hij alvast op wat er nog allemaal moet gebeuren. Zo wordt er al gewerkt aan widgets om ook datum/tijd en het batterijniveau te kunnen weergeven. Je kunt BetterTouchTool 45 dagen gratis gebruiken met alle functionaliteit. Daarna bepaal je zelf wat je voor de app wilt betalen, variërend van minimaal €3,99 tot €50,00.

Downloaden: BetterTouchTool (alpha)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2016, 15:10
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen productiviteit, touch bar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.