Ziggo Go werkt nu met picture in picture op de iPad

De Ziggo Go-app heeft er een handige nieuwe functie op de iPad bij gekregen. De nieuwste versie werkt namelijk met picture in picture, zodat je tv kunt kijken terwijl je andere apps gebruikt.

Picture in picture in Ziggo Go.
Tv-kijken via de Ziggo Go-app gaat op de iPad nu een stuk eenvoudiger. Vanaf nu kun je namelijk gebruikmaken van picture in picture, zodat je een video kunt bekijken terwijl je een andere app open hebt staan. Op de iPhone is ondersteuning voor 3D Touch toegevoegd, voor een live preview van een zender.

Ziggo Go met picture in picture op de iPad

Picture in picture is één van de vele multitaskingfuncties op de iPad. Dankzij picture in picture kun je een video blijven afspelen terwijl je andere apps gebruikt. De video wordt in een kleiner venster in de hoek van het scherm afgespeeld, zelfs als je terug gaat naar het beginscherm. Er zijn allerlei apps die ondersteuning bieden voor picture in picture, waaronder Netflix. Vanaf nu kan het ook in de Ziggo Go-app, waardoor je dus eenvoudig tv kunt kijken terwijl je in andere apps bezig bent.

Om picture in picture in de Ziggo Go-app te activeren, open je een video en tik je rechtsboven op de picture in picture-knop. De video wordt naar rechtsonder verplaatst, waarna je meteen op de homeknop kunt drukken om terug te keren naar het beginscherm en om een andere app te openen. Je kunt ook vanuit een video meteen op de thuisknop drukken om de picture in picture-stand te activeren. In de Ziggo Go-app werkt het bij alle video’s die je kunt bekijken.

Bekijk ook

Picture in Picture gebruiken op de iPad: zo werkt het

Met Picture in Picture is het mogelijk om video's op de iPad te laten afspelen terwijl je andere apps gebruikt. Deze handige stand is op meerdere manieren te activeren en in deze tip lees je er alles over.

Op de iPhone heeft Ziggo ook iets nieuws toegevoegd. Heb je een iPhone met 3D Touch (vanaf iPhone 6s), dan kun je stevig op een zender of programma drukken om snel te zien wat er nu op televisie is. Zodra je de preview van een zender opent door met 3D Touch te drukken, wordt de video meteen afgespeeld. Deze nieuwe functie werkt in het televisiegedeelte van de app, zowel bij TV Kijken als bij de TV Gids.

3D Touch in Ziggo Go.

Daarnaast is er weer een knop toegevoegd om de video om te zetten naar schermvullende weergave. In de vorige versie was het vereist om je iPhone te kantelen, maar dan moest je dus wel schermrotatie ingeschakeld hebben staan. Vanaf nu is dat dankzij de aparte knop niet meer nodig, waardoor je ook schermvullend kunt kijken als je scherm vastgezet is in de portretweergave.

Bekijk ook

Ziggo Go-app heeft vernieuwde look voor makkelijker tv-kijken

Gebruik je de Ziggo Go-app, dan staar er een vernieuwde versie voor je klaar. De nieuwe Ziggo Go-app heeft een aangepast uiterlijk, waardoor navigeren en tv-kijken makkelijker is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 december 2017 om 14:43
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.