Coronavirus-apps

Reacties voor: Overheid nodigt bedrijven uit mee te denken over coronavirus-apps

Het kabinet wil dat bedrijven en deskundigen gaan meedenken over de corona-apps die ontwikkeld gaan worden. Voorstellen kunnen tot dinsdag 14 april, 12:00 uur worden aangeleverd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
11 reacties
 1. Slim. Samen kunnen we meer!

 2. Waarom het wiel opnieuw willen uitvinden en niet net zoals het Verenigd Koninkrijk kiezen voor de oplossing van Apple en Google die meteen geschikt is voor alle telefoons? En die oplossing is meteen grensoverschrijdend… Waarom moet er dan nog een keer geld tegen aan gegooid worden? Wat mis ik hier?

 3. Vraag mij af of het wel werkt. In Singapore is de effectiviteit ook niet aangetoond.

 4. Het lijkt me overbodig als Google met Android en Apple met iOS de handen ineenslaan om hiervoor een app te maken met BT of mis ik wat?

 5. Slim?! Geanonimiseerde data is een illusie. Je moest eens weten hoevaak ik verzoeken krijg om data die “geanonimiseerd” is weer herleidbaar te maken. Idee is leuk alleen de invoering van deze apps zorgen voor een massale surveillance door een hoop partijen. Corona (hoe verschrikkelijk het virus ook is) is voor veel partijen een mooie gelegenheid om dit soort apps massaal te verspreiden zonder dat men oog houdt voor ons grondrecht van privacy.

 6. Beetje klungelig;
  Ze publiceren de vraag op de zaterdagmiddag voor Pasen.
  Verwachten volgens pagina en dit artikel antwoord VOOR de dinsdag na Pasen om 12:00u.
  Maar als je de tender bekijkt sluit die 1 mei pas…

 7. Het is wel typisch Nederlands om als klein landje zelf iets te willen bedenken. Ik weet dat we slimme en creatieve mensen en startups in Nederland hebben, maar ik denk dat Google en Apple met hun enorme developers kracht, en als ze met de Europese GDPR / AVG regels rekening kunnen houden, we sneller tot een goede oplossing gaan komen. Daarnaast verwacht ik dat we echt de iOS en Android OS integratie nodig hebben om een betrouwbare en werkende Bluetooth tracking te bouwen, niet alleen een app die die erop werkt.

 8. Mss. een reminder om een paar miljoen mondkapjes te bestellen.
  In aug. zodat de aanbesteding dan nog een keer of 13x mis kan gaan en je toch genoeg van die dingen hebt.

 9. Israël heeft al bijna een maand een #CoronaApp.
  Israël biedt de CODE gratis aan voor overheden en dus 100% in eigen beheer.

  ✅ OPEN-SOURCE
  ✅ Android + iOS
  ✅ Bug-free
  ✅ Gratis
  ✅ Plug&Play

  In maart schreef @JoopSoesan dit artikel.

 10. @Rene: Een belangrijk verschil. In Israel is er geen recht op privacy. Nogmaals die virus is vreselijk. Maar bokkensprongen maken met app en het daarbij ons recht op privacy opgeven is niet de oplossing.

 11. @Richard: Goed dat je hier het privacy onderdeel naar boven haalt. Veel mensen vergeten dit grondrecht.
  Ik hoorde laatst iemand zeggen dat die corona app net een soort digitale gele ster is uit WOII.
  En er bestaat een kans dat iedereen de app op zijn telefoon laat staan en dat de overheid de gegevens uit de app blijft gebruiken.

  Ik ga de app zeker niet installeren en gebruiken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.