iPhone 8 knoppen

Optimisme over iPhone 8 stuwt Apple’s aandelenkoers omhoog

Nog nooit waren zoveel iPhone-bezitters toe aan een upgrade. Analisten verwachten daarom een supercyclus voor de iPhone 8 met verkooprecords.

Apple’s aandelenkoers staat historisch hoog: vorige week tikte het aandeel $139,79 aan en op maandag sloot de koers op $139,34. Toch denken analisten dat dit nog maar het begin is: ze verwachten een ‘supercyclus’, net als bij de iPhone 6. Meer mensen dan ooit staan op het punt om hun toestel te vervangen door een nieuwe en de iPhone 8 zal daarbij voor verkooprecords gaan zorgen.

iPhone 8 knoppen

iPhone 8 supercyclus

Door die ‘supercyclus’ zal Apple’s aandelenkoers dit jaar stijgen naar $150 tot zelfs $185, verwachten analisten. Citi en BMO Capital Markets zitten in de middenmoot en verwachten een koersstijging naar $160.

Dat heeft allemaal te maken met de iPhone 8, die in september wordt verwacht. Het zal nog een halfjaar duren voordat het toestel met vermoedelijk een 5,8-inch OLED-scherm wordt aangekondigd, maar de beleggingsfirma’s zijn al in opperste staat van opwinding. In feite gaat het om drie toestellen die de enorm in trek zullen zijn: naast de iPhone 8 zou Apple ook van plan zijn om een iPhone 7s en iPhone 7s Plus uit te brengen. Ze gaan zorgen voor de ‘grootste vernieuwingscyclus’ sinds de iPhone 6 in 2014.

Citi ziet ook kansen voor verdere groei in India, ‘s werelds op één na grootste smartphonemarkt. Apple heeft daar nog maar een marktaandeel van 2% en is nog maar net begonnen met de verkoop van toestellen.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus waren een gigantisch succes, omdat de eerste iPhones waren met een groot scherm. Sindsdien is het uiterlijk nauwelijks meer veranderd. De verkopen daalden eind vorig jaar, waarbij waarschijnlijk meespeelde dat veel mensen hun aankoop hebben uitgesteld tot de beloofde legendarische jubileumeditie van 2017.

Nog nooit zoveel upgraders
Het verwachte nieuwe uiterlijk van de iPhone 8 zal ervoor zorgen dat veel mensen weer zin hebben om te upgraden. BMO-analist Tim Long denkt dat er in december 2016 zo’n 715 miljoen iPhones in gebruik waren, waarvan 228 miljoen tweedehands. Als Apple in september nieuwe iPhones aankondigt is zo’n 31% van de toestellen die dan in gebruik zijn ouder dan twee jaar. Dat is meer dan gebruikelijk, waardoor analisten de naam ‘supercyclus’ zijn gaan hanteren.

De meest optimistische analist is Brian White van Drexel Hamilton. Hij denkt dat Apple’s aandelenkoers dit jaar $185 gaat bereiken en vindt dat de aandelen behoren tot de ondergewaardeerde ter wereld. Bij Guggenheim Securities gingen vorige week de koersvoorspellingen omhoog van $150 naar $180.

Warren Buffett
Ondertussen zit superbelegger Warren Buffett er warmpjes bij: hij kocht de afgelopen maanden extra Apple-aandelen en had er al 133 miljoen stuks, nog voordat Apple de recordresultaten in januari bekend maakte. Hij kon in korte tijd miljoenen bijschrijven op zijn bankrekening en als de koers inderdaad richting $160 gaat kan hij in de loop van dit jaar miljarden bijschrijven op zijn bankrekening.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2017, 9:33
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen aandelen, financieel, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.