iPhone 8 concept met functiepaneel in apps.

iPhone 8-concept laat zien hoe het functiepaneel in apps werkt

De iPhone 8 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een functiepaneel op de plek van de homeknop. Maar hoe werkt zo'n functiepaneel in apps zoals Instagram en Twitter? Een concept laat de mogelijkheden zien.

De iPhone 8 gaat het wat betreft bediening over een andere boeg gooien. De homeknop maakt volgens geruchten plaats voor een functiepaneel, maar hoe dit precies gaat werken is nog een raadsel. Twee weken geleden hadden we al een conceptvideo van het functiepaneel in de iPhone 8, maar er zijn meer ideeën hoe zo’n functiepaneel er in de praktijk uit kan gaan zien. In onderstaande conceptafbeeldingen is dit functiepaneel te zien, onder andere in apps als Twitter en Instagram.

iPhone 8-concept met functiepaneel voor apps

De iPhone 8 wordt de eerste iPhone met een OLED-scherm. Dit scherm bedekt bovendien bijna de gehele voorkant van de iPhone. Hierdoor is het scherm een stuk groter dan bij huidige modellen, terwijl het formaat van de iPhone zelf nagenoeg hetzelfde blijft. Dit komt vooral doordat de randen aan de boven en onderkant een stuk kleiner zijn, mede door het verdwijnen van de homeknop. Deze maakt plaats voor een functiepaneel en in onderstaande afbeeldingen is te zien hoe dit zou kunnen werken bij bijvoorbeeld apps van Instagram en Twitter.

iPhone 8 concept met functiepaneel in apps.

In apps als Instagram en Twitter vind je bepaalde knoppen momenteel in de bovenste twee hoeken van het scherm. Dit is lang niet altijd even handig, omdat deze knoppen door het schermformaat niet direct binnen handbereik liggen. Het nieuwe functiepaneel zou dit op kunnen lossen. De knoppen om een privebericht te sturen of een Instagram Story aan te maken staan in de concepten bijvoorbeeld helemaal onderaan, naast de virtuele homeknop. Voor Twitter geldt hetzelfde: de knoppen om nieuwe accounts te volgen en een nieuwe tweet te maken, staan respectievelijk links en rechtsonder in plaats van links en rechtsboven.

Toegangsscherm en beginscherm met functiepaneel in iPhone 8.

In het functiepaneel is te allen tijde een virtuele homeknop zichtbaar, waarin ook een vingerafdrukscanner verwerkt zit. In het homemenu wordt in dit concept verder geen gebruikgemaakt van het volledige functiepaneel, meer er zijn wel al andere concepten die hier iets leuks mee doen, zoals snelkoppelingen naar specifieke apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2017, 10:45
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.