iOS 13 functies overzicht.

Ontwikkelaars klagen over stabiliteit iOS 13 en iCloud, Apple stelt functies uit

Ontwikkelaars en gebruikers van de beta van iOS 13 klagen over de betrouwbaarheid van iCloud. Hoewel het in de afgelopen weken verbeterd is, is het nog lang niet wat het moet zijn. Het lijkt er daarom op dat Apple meer functies uitstelt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het verloop van de iOS 13 beta loopt niet zonder slag of stoot. Apple bracht op 21 augustus de laatste beta van iOS 13 uit en is inmiddels ook al gestart met de beta van iOS 13.1, waarin enkele functies gepland zijn die oorspronkelijk in iOS 13.0 zouden komen. Het is daardoor nog onduidelijk welke versie Apple precies in september uit gaat brengen. Daarnaast zijn er ook nog veel klachten over de huidige kwaliteit van de iOS 13 beta’s. Zowel ontwikkelaars als gebruikers klagen over de stabiliteit. Vooral iCloud moet het ontgelden, zo merkt de ontwikkelaar van de tekenapp Linea op.

Problemen met iCloud in beta van iOS 13

Het synchroniseren van gegevens in iCloud in een betaversie van iOS 13 is volgens Craig Hockenberry erg instabiel. Gebruikers van de Linea-app raakten eerder al gegevens kwijt, waardoor de maker genoodzaakt was om de tekenapp voor gebruikers met iOS 13 te blokkeren. Hoewel het er in de laatste betaversies wel beter op geworden is, is het nog lang niet op het niveau wat het moet zijn voor een publieke release.

Het lijkt er daarom op dat Apple enkele functies met betrekking tot iCloud uitgesteld heeft. Apple heeft enkele veranderingen in iOS 13 en macOS Catalina voor iCloud teruggedraaid, waardoor onder andere het delen van mappen in iCloud Drive nog niet mogelijk is. Er wordt nu gesuggereerd dat de functie pas zijn opwachting maakt in iOS 13.2 of misschien wel later.

Hockenberry is van mening dat een dienst als iCloud nooit in beta mag zijn, ook niet als ze gebruikt worden in combinatie met betasoftware. Apple waarschuwt zelf altijd dat je betasoftware nooit moet gebruiken op apparaten die je dagelijks gebruikt. Ook wij raden af om betaversies te gebruiken op je dagelijkse toestel. Maar omdat een dienst als iCloud dezelfde gegevens synchroniseert tussen je toestel met een publieke iOS-versie en een betaversie, heeft een onbetrouwbare werking invloed op al je apparaten. Ook wij hebben op testtoestellen ervaren dat iCloud momenteel lang niet altijd betrouwbaar werkt.

Goede hoop voor publieke versie
Met het terugdraaien van functies hebben ontwikkelaars wel goede hoop dat iCloud weer goed werkt zodra iOS 13 voor het grote publiek verschijnt. We verwachten nog steeds dat de releasedatum van iOS 13 over ongeveer twee weken plaatsvindt. Welke versie dat dan precies is (iOS 13.0, iOS 13.1 of misschien wel iOS 13.0.1) durven we nog niet met zekerheid te zeggen.

Test jij momenteel de beta van iOS 13? Ben jij tevreden met de werking of kom je nog (teveel) bugs tegen? In onze eerdere poll kun je je stem uitbrengen.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.