Sway-iPad-iPhone

Microsoft stuurt presentatie-app Sway met pensioen

Ondanks goede beoordelingen en een prima gebruikservaring heeft Microsoft besloten om dit jaar nog helemaal te stoppen met de Sway-app voor je iPhone en iPad. Op 19 oktober wordt de app uit de App Store verwijderd.

Dat meldt een medewerker van Microsoft op het forum van het bedrijf. Sway blijft wel bestaan, maar niet langer als mobiele app. In plaats daarvan krijgen gebruikers het advies om naar de site sway.office.com te gaan om de dienst daar te gebruiken.


Sway-app stopt
Microsoft stopt met de app omdat er te veel versies in omloop zijn, die allemaal verschillend zijn. Volgens het bedrijf lopen de ervaringen momenteel teveel uit elkaar. Daarnaast vindt Microsoft het te veel werk om al die verschillende versies te onderhouden. In plaats daarvan gaat Microsoft alleen nog de online versie updaten en onderhouden.

In het statement schrijft de Microsoft-medewerker verder dat de online versie van Sway sowieso al “dezelfde en meest up-to-date” versie van de dienst is. Alle presentaties die binnen de iOS-app van Sway zijn gemaakt zullen blijven bestaan en zijn nog online te raadplegen, ook nadat de app niet meer werkt. Vanaf 19 oktober haalt Microsoft de app uit de App Store en per 17 december kan de app niet meer gebruikt worden. De komende tijd verschijnen er trouwens al waarschuwing in de app, dat de ondersteuning binnenkort eindigt.

Sway-iPad-iPhone

Sway werd in de loop van januari 2015 uitgebracht en is vooral gericht op zakelijke gebruikers. De app combineert meerdere Microsoft-diensten en maakt het eenvoudig om presentaties, maar ook nieuwsbrieven en andere documenten samen te stellen. Dankzij een hele rits aan ontwerpelementen kunnen die presentaties erg mooi en stijlvol gemaakt worden. In onze Office Sway-review lees je wat we er destijds van vonden.

Handig aan de dienst is dat het ontwerpproces gemakkelijk en intuïtief in elkaar steekt en ook de leek er goed mee overweg kan. De afgelopen maanden bracht Microsoft vooral nieuwe ontwerpelementen naar de app en werden kleinere bugs opgelost. Dat zal vermoedelijk niet meer gebeuren, aangezien de app straks definitief verdwijnt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2018, 18:15
Categorie Apps
Onderwerpen app, microsoft, sway
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.