Apple TV

‘Nieuwe Apple TV met App Store verschijnt in zomer 2015’

Apple gaat tijdens WWDC 2015 een nieuwe Apple TV met een App Store onthullen, aldus bronnen. De nieuwe Apple TV krijgt interne opslag.

Apple TVApple gaat in de zomer van 2015 een compleet nieuwe Apple TV uitbrengen. Dit schrijft Buzzfeed op basis van bronnen bekend met de plannen. De nieuwe Apple TV krijgt een eigen App Store, zoals eerder ook in andere geruchten werd beweerd. Het apparaat moet een hub worden voor televisieprogramma’s, muziek, apps en huisautomatisering.

De Apple TV krijgt een designupdate en zal ook van binnen worden verbeterd. Volgens de bronnen gebruikt Apple een A8-chip, of een aangepaste variant daarvan. De A8-chip zit op het moment in de iPhone 6 de iPad Air 2. Een logische stap: de Apple TV tweede en derde generatie hadden ook aangepaste iPhone-chips.

Volgens de bronnen zal de nieuwe Apple TV veel meer opslagruimte hebben dan bestaande modellen, waar slechts 8GB voor tijdelijke bestanden in zit. De Apple TV kan worden bediend met Siri – waarvan met iOS 8.3 een Nederlandse versie van beschikbaar komt.

Apple zou van plan zijn om de nieuwe Apple TV te introduceren tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC 2015. Tijdens dit evenement zal waarschijnlijk ook iOS 9 voor het eerst worden getoond, samen met een mogelijke OS X-update voor de Mac.

Een Apple TV met App Store brengt veel mogelijkheden met zich mee voor grote televisiebedrijven. De Nederlandse omroepen vertelden vorig jaar aan iCulture deze ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2015, 16:02
Categorie Geruchten
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.