Apple-Watch-testing-lab-Jay-Blahnik

Uniek kijkje in Apple’s Apple Watch-testlaboratium (video)

ABC News heeft een kijkje gekregen in het geheime laboratorium waar Apple de gezondheidsfuncties van de Apple Watch test.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Watch-testing-lab-Jay-BlahnikHet Amerikaanse ABC News heeft een uniek kijkje gekregen in het speciale fitnesslaboratorium van Apple. In dit lab worden de gezondheids-, fitness- en bewegingsfuncties van de Apple Watch uitvoering getest.


In de video die ABC News heeft geschoten zien we een kort interview met Jay Blahnik, voormalig ontwikkelaar van de Nike FuelBand en inmiddels Apple’s Director of Fitness, Health Technologies. Hij bespreekt het doel van het laboratorium, waarvan tot nu toe weinig bekend was. Apple heeft het lab twee jaar lang zo geheim mogelijk gehouden, aldus Jeff Williams, operationeel manager bij Apple. Medewerkers moesten roeien, hardlopen, stretchen en yoga’en zonder te weten dat ze de fitnessmetingen van de Apple Watch aan het testen waren.

Update: De video is offline gehaald op YouTube, maar lijkt nog steeds beschikbaar op Yahoo.

Dat Apple enorm ver gaat in het testen van producten in alle omstandigheden blijkt uit de klimaatkamers die het geïnstalleerd heeft. Hiermee kunnen verschillende klimaatomstandigheden gesimuleerd worden, zoals hardlopen in de woestijn of in de Siberische kou. Williams durft dan ook te beweren dat Apple in de laatste twee jaar de grootste collectie aan fitnessgegevens ter wereld heeft verzameld. Het bedrijf is van plan deze data tevens in te zetten voor gezondheidsdoeleinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2015, 19:20
Categorie Apple
Onderwerp apple watch
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.