Nieuwe Apple Store bij WTC opent op 16 augustus

Apple opent in Manhattan een nieuwe Apple Store, in de openbaar vervoer-hub van het nieuwe WTC. Opnieuw een mooie locatie om te bezoeken als je Apple-fan bent en in New York moet zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple krijgt er in New York een nieuwe bedevaartsplaats bij: behalve Fifth Avenue, Grand Central, Soho, Meatpacking District en de andere karakteristieke lokaties kun je binnenkort ook terecht bij het nieuwe World Trade Center. De tiende Apple Store in New York zal op 16 augustus de deuren openen.


Nieuw WTC Terminal-gebouw

Apple Store in WTC

Voor de eerste klanten belooft Apple ‘iets speciaals’. De winkel bevindt zich in het uiterste zuidelijke puntje van Manhattan, in de zogenaamde ‘transportation hub’ waar je de metro naar Hoboken en andere bestemmingen kunt pakken. Twee jaar geleden werd al bekend dat er een Apple Store bij het nieuwe WTC zou worden gevestigd, in het 4 miljard dollar kostende gebouw dat ontworpen is door Santiago Calatrava.

Transportation hub WTC

In het gebouw komt een luxe winkelcentrum en PATH-treinstation. Helemaal onbesproken is het gebouw niet: de enorme ribben lopen door binnen het gebouw, waardoor ze het daglicht blokkeren en winkels aan het zicht onttrekken. Toch heeft het design van het gebouw voldoende aantrekkingskracht om er even te gaan kijken, als je toch in New York moet zijn. De luxe uitstraling van het gebouw past in ieder geval wel bij Apple. Het is ook een locatie waar veel zakelijke reizigers komen, die op weg zijn naar hun werk.

Bekijk ook

Apple Store in nieuwe World Trade Center

Er komt een nieuwe Apple Store in New York: in het World Trade Center zijn vergunningen voor de verbouwing in het nieuwe winkelcentrum Oculus gevonden.

In Manhattan zijn nu al meerdere Apple Stores aanwezig. De dichtstbijzijnde is die in SoHo, op slechts 2,4 kilometer. Daarnaast zijn er Apple Stores in Meatpacking, Grand Central, Fifth Avenue, Upper West Side en Upper East Side. Recent opende ook nog een Apple Store in Brooklyn, aan de andere kant van de Williamsburg Bridge. Daarnaast heeft Apple winkels op Staten Island en in Queens. Waarschijnlijk is er geen andere stad waar zoveel Apple Stores dicht op elkaar zitten.

Mocht je erbij willen zijn: de winkel gaat open op 16 augustus 12:00 uur ‘s middags, lokale tijd. In Apple Maps of een andere navigatie-app vul je ‘185 Greenwich Street’ in. De winkel heet ‘Apple Store World Trade Center‘. Apple heeft nog geen foto’s vrijgegeven van de nieuwe winkel. In Nederland en België is het ondertussen erg stil rond nieuwe Apple Stores. Er zijn al meer dan een jaar geen nieuwe activiteiten of bouwplannen gespot.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.