Twee nieuwe Apple Stores in New York: WTC en Upper East Side

Apple gaat twee nieuwe Apple Stores openen in New York. In Manhattan komen in het WTC en in Upper East Side in 2015 nieuwe winkels.

One World Trade CenterApple gaat twee nieuwe Apple Stores in Manhattan openen. Eén ervan komt in het nieuwe WTC, de andere komt in een bijna 100 jaar oud bankgebouw in Upper East Side. Beide winkels gaan volgens de plannen pas in 2015 open. Vanaf dat moment heb je zeven plekken om je Apple-aankopen te doen: de huidige vijf Apple Stores bevinden zich in Fifth Avenue, Grand Central, SoHo, Upper West Side en Meatpacking District. Op een plattegrond van het toekomstige WTC-winkelcentrum zijn de huurders al ingevuld. Het zijn grote namen zoals Disney, Lego, Longines, Montblanc en Victoria’s Secret. In het rijtje met Apple zitten Michael Kors en Hugo Boss.

apple-store-wtc

Het winkelcentrum wordt geëxploiteerd door Westfield Group, een bekende naam. Het zal meerdere verdiepingen omvatten met in de centrale hal een kunstwerk, gemaakt door de architect en beeldhouwer Santiago Calatrava. De Apple Store bevindt zich op het laagste niveau in het winkelcentrum. Apple zou vorig jaar september al op het punt hebben gestaan om een huurovereenkomst te tekenen, maar was niet te spreken over het kunstwerk van Calatrava. Ook andere winkeliers zijn er niet dolenthousiast over, omdat deze het zicht op de winkelpuien blokkeert. De winkels willen de ruimte liever gebruiken voor reclameborden en uitstallen van producten. Apple zou een alternatief ontwerp hebben voorgesteld, maar daar gingen de vastgoedontwikkelaars niet mee akkoord.

huidige-situatie-apple-store-upper-east-side

Ook in Upper East Side

Apple’s meest bekende winkel bevindt zich aan Fifth Avenue, op de plek waar Upper East Side begint. Het idee is om in de sjiekste wijk van de stad nog een extra Apple Store te bouwen, in een 93-jaar oud bankgebouw op de hoek van East 74th Street en Madison Avenue. Apple zou al zijn begonnen met de renovatie van het historische gebouw, gemaakt van kalksteen en marmer. Aanvankelijk zat United States Mortgage and Trust Company in het gebouw, later vestigden zich andere banken, een kunstgalerij en een handtassenfabrikant zich in het gebouw, dat ontworpen is door architect Henry O. Chapman. Binnenin is het gebouw nog grotendeels intact, zoals het er in 1921 uitzag. Apple zou plannen hebben om er eind 2015 in te trekken.

upper-east-side

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2014, 11:39
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.