One World Trade Center in New York

Apple Store in nieuwe World Trade Center

Er komt een nieuwe Apple Store in New York: in het World Trade Center zijn vergunningen voor de verbouwing in het nieuwe winkelcentrum Oculus gevonden.

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple plannen heeft om een Apple Store te openen in het nieuwe World Trade Center in New York. Nu zijn de eerste foto’s met bewijzen verschenen, nog voordat Apple een officiële aankondiging heeft gedaan.

One World Trade Center in New York

Apple Store in World Trade Center

De Apple Store wordt gevestigd in de nieuwe vervoersterminal bij het World Trade Center. Er zouden al twee jaar plannen liggen voor een dergelijke winkel. Het bordje op de deur waarin de bouwwerkzaamheden worden aangekondigd, bevat ook de naam ‘Oculus’. Dit heeft niets te maken met de VR-bril van Facebook, maar is de naam van het winkelcentrum dat er gebouwd zal worden. De werkzaamheden zijn nog niet begonnen.

Het is uitzonderlijk dat iemand een foto heeft kunnen maken van het bordje op de deur, want dergelijke bouwwerkzaamheden worden meestal afgeschermd van het publiek door zwarte schuttingen. De winkel zal bestaan uit twee verdiepingen met een oppervlak rond de 1.000 vierkante meter. Een deel daarvan zal worden gebruikt voor opslag en reparatie.

Apple Store WTC, bord op deur

Het Oculus-winkelcentrum gaat in maart al open, maar de Apple Store is dan nog lang niet gereed. In het winkelcentrum zitten ook shops van Breitling, Montblanc, Disney en Hugo Boss. Manhattan heeft al een aantal bekende Apple Stores, zoals die aan Fifth Avenue en in Grand Central. Je hebt er bij een bezoek aan New York op termijn dus weer een nieuwe toeristische bestemming bij.

Apple Store WTC ruimte

Apple Store WTC New York

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2016, 13:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, new york

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.