Netatmo Welcome nu geschikt voor HomeKit

Netatmo heeft een firmware-update uitgebracht voor de Welcome-camera, waardoor nu ondersteuning voor HomeKit mogelijk is. Zo kun je vanuit de Woning-app meteen meekijken of alles thuis OK is.

Netatmo Welcome nu met HomeKit

Netatmo’s firmware-versie 239 zorgt ervoor dat je je camera kunt meenemen in HomeKit-scenes. De Netatmo Presence was voor gebruik buitenshuis was al langer Homekit-geschikt. Voor functies als gezichtsherkenning ben je nog wel afhankelijk van de app en aanvullende diensten van de aanbieder, want de Woning-app kan je bijvoorbeeld niet waarschuwen als er een specifiek gezicht te zien is. Wel krijg je meldingen als er beweging is geconstateerd. Je kunt een HomeKit-camera ook gebruiken om te controleren of er iemand thuis is. In dat geval kun je bijvoorbeeld de verwarming extra opstoken.


Netatmo Welcome is de camera voor binnenshuis, terwijl de iets duurdere Presence bedoeld is om buiten op het tuinpad te hangen. Daar zit ook een flinke schijnwerper in, zodat je bij thuiskomt weet waar je moet lopen. Tegelijk kan het indringers afschrikken.

Netatmo Welcome als beveiligingscamera met HomeKit

Bij de Welcome-camera is de insteek heel anders: hiermee kun je kijken of er beweging van mensen of huisdieren in huis is, maar het is ook bedoeld om in contact te blijven met je huis als je bijvoorbeeld vaak op zakenreis bent. Of andersom: je zet de camera in een vakantiehuisje om te zien of alles nog veilig is.

De Welcome-camera kost €189 bij Coolblue, Bol.com en andere winkels.

De Netatmo Welcome staat goed bij de voordeur.

Over-the-air update
De update naar HomeKit komt over-the-air beschikbaar voor gebruikers, dus niet via een update van de Netatmo-app. Netatmo maakt gebruik van de mogelijkheid om apparaten achteraf HomeKit-functionaliteit te geven, zonder dat hiervoor een speciale chip nodig is.

Zoals je in ons overzicht van HomeKit-camera’s in Nederland kunt zien is het aanbod van dergelijke camera’s nog beperkt. Naast Netatmo kun je ook terecht bij Netgear, Logitech en D-Link, maar de ondersteuning wisselt per fabrikant. Zo is de Netgear Arlo-babycam wel geschikt, maar de overige camera’s van Netgear niet. Ook is het goed om te weten dat de camera’s een stroomaansluiting vereisen. De Logitech Circle 2 met kabel is bijvoorbeeld wel geschikt voor HomeKit, de versie op batterijen niet.

Bekijk ook

Deze HomeKit-camera's zijn in Nederland verkrijgbaar (met en zonder HomeKit Secure Video)

Zoek je een camera met HomeKit-ondersteuning, dan kun je bij meerdere fabrikanten terecht. Dit zijn de HomeKit-camera's waar je uit kunt kiezen en we geven je de beste keuze voor een beveiligingscamera met HomeKit.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.