Nest Thermostat E.

Goedkopere Nest Thermostat E nu ook in Nederland verkrijgbaar

Nest brengt de goedkopere Thermostat E naar Europa. Deze witte thermostaat van plastic is vanaf deze maand beschikbaar in Nederland en werkt met de meeste verwarmingssystemen, waaronder het Open Therm-systeem.

Al vorig jaar augustus kondigde Nest de Thermostat E aan, een goedkopere versie van de bekende Nest Thermostat. Het heeft even geduurd, maar vanaf deze maand is de goedkopere variant ook in Nederland verkrijgbaar. Deze witte thermostaat kost in Nederland €219 en is daarmee iets goedkoper dan de luxere uitvoering. Het verschil zit hem vooral in het design en de manier hoe je hem bevestigt.

Nest Thermostat E in Nederland

Het eerste wat direct opvalt is het uiterlijk. De Nest Thermostat E is alleen in wit plastic verkrijgbaar, terwijl de luxere variant in verschillende kleuren aluminium en roestvrij staal te koop is. Bovendien bestaat de Thermostat E uit twee onderdelen. De Heat Link E bevestig je aan je verwarmingssysteem en hang je aan de muur. Deze vervangt je huidige thermostaat. De Thermostat E met display kun je vervolgens overal in huis plaatsen. In Europa levert Nest een standaard mee, maar hij moet wel altijd met het stopcontact verbonden zijn. De Heat Link E en Thermostat E zijn draadloos met elkaar verbonden.

Op het scherm kan je de temperatuur aflezen, maar je kan ook de temperatuur instellen door aan de ring te draaien. Je koppelt ook je iPhone met de Nest-app aan de thermostaat, zodat je deze op afstand kan regelen. De standaard voorinstelling van de Nest Thermostat E is gebaseerd op gemiddeld Europees verbruik. De thermostaat heeft echter ook de zelflerende functies. Op basis van jouw leefschema past hij de temperatuur daarmee automatisch aan. Naast bediening met de app werkt hij ook met Google Assistent dankzij de Google Home. De Google Home-speakers komen nog dit jaar naar Nederland met ondersteuning voor de Nederlandse Google Assistent, dus je moet nog even geduld hebben voor stembediening.

Heat Link van Nest Thermostat E.

De Thermostat E werkt met bijna elke thermostaataansluiting. Waar je voor de duurdere versie vaak een professional moet inhuren, kun je deze goedkopere variant volgens Nest zelf gemakkelijk binnen een uurtje aansluiten. Het Open Therm-systeem dat in Nederland veel gebruikt wordt, ondersteunt de thermostaat ook. De Thermostat E is vooral bedoeld voor mensen die geen opvallende high-tech thermostaat in de woonkamer willen hangen, maar onopvallend de temperatuur willen checken en dit graag via een app willen regelen.

Het prijsverschil tussen de twee modellen is in Nederland minder dan in de Verenigde Staten. De gewone variant kost in Nederland zo’n €239, terwijl de Thermostat E €219 gaat kosten. Deze is vanaf vandaag te bestellen bij Nest zelf en moet de komende weken ook bij de bekende verkooppunten verkrijgbaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 oktober 2018 om 8:49
Onderwerp
Categorie
Accessoires
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.