Nest Cam op tafel

Nest nu te bedienen met Apple Watch

Nest is nu ook vanaf je Apple Watch te bedienen. Je kunt aangeven of je thuis of afwezig bent en de verwarming aanpassen, als je een Nest-thermostaat hebt.

Nest thermostaat houder

De Nest-thermostaat is een van de meest gebruikte in Nederland en vanaf nu ook een van de meest makkelijke. Je kunt de thermostaat dankzij een update namelijk bedienen met je Apple Watch. Zit je op de bank en moet de verwarming omlaag, dan doe je dat nu door even op je pols te kijken. De Apple Watch-app is ook geschikt voor andere Nest-producten zoals de beveiligingscamera.

Laadscherm van Nest op de Apple Watch. Nest voor Apple Watch met Force Touch. Nest voor Apple Watch herkent of je afwezig bent.

Nest en Apple Watch

Na het opstarten van de app, dat zoals gebruikelijk even duurt, zie je de status van de laatst geopende lokatie (bijvoorbeeld Afwezig). Door met Force Touch op het scherm te drukken krijg je de verschillende locaties te zien, die je hebt aangemaakt. Met de twee icoontjes van een huis en een weglopend mannetje geef je aan dat je afwezig bent.

Nest voor Apple Watch herkent of je thuis bent. Nest voor Apple Watch laat je verwarmen. Nest voor Apple Watch met temperatuur.

Heb je een Nest-thermostaat, dan kun je ook nog aangeven wat de temperatuur moet zijn. De Nest Cam bedienen of beelden opvragen kan niet op afstand met je Apple Watch, maar je kunt door ‘Afwezig’ of ‘Thuis’ te kiezen wel instellen of de camera actief moet zijn. Voor de meeste mensen zal het echter vooral een makkelijke manier zijn om automatisch te zorgen dat de Afwezig- en Thuis-instellingen actief worden en om dat aan te passen, als je de indruk wil wekken dat je er toch bent.

Ook nieuw: Vensters
Nest heeft in de iPhone-app ook nog wat nieuwe camerafuncties toegevoegd. Zo kun je nu met Vesters de producten per kamer groeperen, om meer zicht te houden op de instellingen. Ook kun je nu alle camera’s in één oogopslag bekijken, zodat je een soort beveiligingspaneel op je iPad kunt maken. Ben je met Wi-Fi verbonden, dan zie je livebeelden van alle camera’s tegelijk.

Nest Cam op tafel

Wil je anderen laten meekijken, dan kan dat nu ook: je kunt bijvoorbeeld grootouders de mogelijkheid geven om mee te kijken met de camera, zonder dat ze de Nest-app hoeven te installeren. Via een beveiligd linkje op video.nest.com kunnen anderen via jouw Nest Cam kijken. Deze functie is afgeschermd met een wachtwoord, dus het is te hopen dat mensen voor sterke wachtwoorden kiezen én Nest de verdere beveiliging goed heeft geregeld.

Tenslotte meldt Nest nog dat ze de videokwaliteit voortaan automatisch aanpassen voor een constant helder beeld. Bezitters van de oudere Dropcam Pro kunnen bovendien nu beelden in Full HD-video (1080p) kijken. Nest kondigde een paar dagen geleden een buitenshuiscamera aan met de naam Nest Cam Outdoor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2016, 9:42
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, nest, thermostaat

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.