Noa & Kapoen: lezen en knutselen in iPad-kinderboek

Noa & Kapoen is een nieuw boek voor de iPad dat door een gezin met twee kinderen is gemaakt, en is ingesproken door bekend acteur Gijs Scholten van Aschat. In de app kan je lezen, voorlezen en vingerverven op het scherm.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Noa en Kapoen iPad kinderboekNoa & Kapoen is een kinderboek voor de iPad dat niet alleen voor gezinnen is bedoeld, maar ook dóór een gezin is gemaakt. De Nederlandse Hanneke van der Meer schreef het verhaaltje en maakte de tekeningen erbij. Haar vriend René nam het programmeren van de iPad-app op zich en zorgde eveneens voor de muziek en de geluiden. Behalve die van de karakterstemmetjes: die zijn ingesproken door de kinderen Isin en Nima.

Oké, de Nederlandse voorleesstem komt niet uit het gezin. Acteur Gijs Scholten van Aschat sprak het verhaal in onze moerstaal in, en zo kunnen oudere kinderen misschien wel de vertrouwde stem van Woody uit de Nederlandse vertalingen van Toy Story herkennen. De ouders zelf kennen Van Aschat onder andere van de speelfilms Komt een vrouw bij de dokter en Cloaca. De app is ook in het Engels, Duits, Frans en Spaans te zetten.

Noa en Kapoen tekening iPadNoa & Kapoen gaat over een klein meisje die danst in het bos, maar plotseling iemand hoort huilen. Ze besluit meteen op onderzoek te gaan en kijkt en vraagt in het rond wat er aan de hand is. De zinnen waarin het verhaal is geschreven, zijn zo kort en krachtig, dat Noa & Kapoen ook prima kan dienen als proef voor beginnende lezers. In het kinderboek kan je dan ook als gebruikelijk kiezen tussen een leesstand en een voorleesstand.

Het boekje is voorzien van animaties en geluidseffecten op elke pagina, maar het interactieve gedeelte komt eigenlijk achteraf pas. Je kleine wordt dan aangemoedigd te knutselen en te vingerverven buiten de iPad zelf.

iPadclub.nl bespreekt regelmatig kinderboeken voor de iPad. Door op voorgaande link te drukken, zie je een overzicht van de artikelen als je op onze ‘tag’ kinderboek drukt.

Downloaden: Noa & Kapoen (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 16:03
Categorieën Boeken, Kinderen, Nederlandse apps
Onderwerpen kinderboeken, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.